Aydın valiliği son zamanlarda çıkan orman yangınlarını göz önünde bulundurarak, ormanları yangınlara karşı korumak amacıyla il merkezi ve ilçelerde ‘Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonları” kurulduğunu açıkladı.

Valilikçe oluşturulan komisyon ilk kararında ormanlık alanlar içinde mangal, semaver ve ateş yakılmasını yıl sonuna, ormanlara yakın alanlarda ise Ekim ayı sonuna kadar yasakladı.

ORMANA MESAFEYİ KOMİSYON BELİRLEYECEK

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu kararında, ormanlara belirli mesafede ateş yakılmasına izin verilmeyeceğine dikkat çekilerek şöyle denildi:

* Ormanlık alanlar içinde mangal, semaver ve ateş yakmak yıl boyu yasaktır.

* İlçe sınırlarında ormanlık alanlar dışında da, ormanlık alanlara belirli mesafeye kadar ateş yakılmasına müsaade edilmeyecektir.

* Bu mesafe ilçe komisyonlarınca belirlenecektir. Özel işletmeler dahil olmak üzere ilçe komisyonları tarafından belirlenen mesafe ve sınırlar dışında, ormanlık alanlara yakın alanlarda mangal, semaver ve ateş yakmak Ekim ayı sonuna kadar yasaktır.

ANIZ YAKMAK DA YASAK

Valilik komisyon kararında anız yakmanın da yıl boyu yasaklandığına dikkat çekildi. “Başta ormanlık alanların civarındaki yerler olmak üzere anız yakmak yıl boyu yasaktır. Bağ, bahçe artığı, ot, dal gibi bitki örtüsü yakılmasına 31 Ekim tarihine kadar kesinlikle müsaade edilmeyecektir” denilerek yapılacak denetimlerde karara uymayanların ilgili mevzuat kuralları çerçevesinde cezalandırılacağı vurgulandı.

[old_news_related_template title="Corona virüsü bitmedi, AB hayal oldu: Türklere giriş yasağı" desc="Avrupa, Türk vatandaşlarına sadece 'zorunlu durumlar ve iş' vizesi veriyor. 'D vizesi' dışında randevular durduruldu. İsviçre de, aynı uygulamayı yapıyor. Bu uygulamanın ne zaman kalkacağı ise hiç belli değil ve Türkiye’den Almanya’ya dönenlerde 501 corona virüsü vakası tespit edilmesi işleri iyice zorlaştırdı. Seyahat kısıtlamasına rağmen D tipi vize alabilecekler de var. İşte onların listesi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/16/iecrop/berlin-reuters_16_9_1597569160.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-corona-virusu-bitmedi-ab-hayal-oldu-turklere-giris-yasagi-5990140/"]