Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 2002 tarihinde yaşamını yitiren "çevreci ana" diye anılan Saynur Gelendost’un oğlu 68 yaşındaki çevreci aktivist Serhat Gelendost geçirdiği kalp krizi sonucu İstanbul’da yaşamını yitirdi.

Bodrum’da yaşarken geçirdiği solunum rahatsızlığı nedeniyle tedavisi için eşi Neşe Gelendost ile birlikte İstanbul’a giden,  Gelendost’un öldüğü Bodrum’da belediye anonsu ile dostlarına duyuruldu. Serhat Gelendost’un cenazesi İstanbul Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

[caption id="attachment_5802964" align="alignnone" width="658"] Sözcü[/caption]

" ANNE VE BABASININ YANINDA DEFNEDİLMESİNİ İSTERDİK"

Saynur Gelendost’un yakın arkadaşlarından ve Mavi Yol Girişimi sözcülerinden Filiz Dizdar “Serhat’ın öldüğünü duyunca inanamadık saatlerce durumu netleştirmeye çalıştık kimseye ulaşamadık. Belki Serhat’ı annesi  Saynur ablanın yanına defnetme şansımız olurdu. Çok üzgünüz, Allah rahmet eylesin” dedi.

Saynur Gelendost’un eşi ve Serhat Gelendost’un babası mimar Can Gelendost’ta 22. Ağustos 2004 tarihinde Bodrum’da yaşamını yitirmişti.

[old_news_related_template title="İbrahim Gökçek'in cenazesinde ortalık karıştı" desc="Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenazesinin Kayseri'ye uğurlanması öncesinde Gazi Mahallesi'nde yapılmak istenen yürüyüşe polis tarafından izin verilmedi. Cemevine gelen HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya kısa bir yürüyüş yapılacağını belirterek polisin engeli kaldırmasını istedi. Ancak Kaya'nın da girişimleri sonuç vermedi. Küçük bir grup dışında kimseyi cemevine almayan polisle bir grup arasından arbede yaşandı. Gruba biber gazı ile müdahale eden polis, Grup Yorum üyeleri Eren Erdem ve Dilan Poyraz'ında aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Olaylar sırasında Gazi Cemevi'nin içine de biber gazı atıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/08/iecrop/gazi-mahallesi_16_9_1588933952.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ibrahim-gokcekin-cenazesinde-ortalik-karisti-5801925/"]