Corona virüsü testi pozitif çıkan kişiler karantina süreçlerini atlattıktan sonra çalışma hayatına geri dönüyor. Devlet vatandaşlara evden çıkabilirsiniz uyarısı yaptıktan sonra kamu test ücretini karşılamıyor.

Şirketler ise çalışanlardan ücreti 250 TL ila muayene ücreti dahil 500 TL’ye kadar çıkan testlerden istiyor. Çalışan yaptırdığı test ile negatif olduğunu ispatlarsa işe dönebiliyor. Buraya kadar her şey normal ama bazı şirketler covid test ücretini çalışandan talep ediyor. Bazıları ise test ücretinin sadece bir kısmını karşılama taahhüdünde bulunuyor. İş veren test istedikten sonra test ücretini kimin ödeyeceği tartışma konusu oldu.

Örneğin İstanbul’da bir büroda asistan olarak çalışan C.T. Covid testi pozitif çıktıktan sonra evde bakım ile hastalığı atlattı. Şirketi işe dönmesi için test yaptırması gerektiğini söyledi. C.T. devlet hastanesine gittikten sonra başına gelenleri şöyle aktarıyor: Devlet hastanesine test yaptırmaya gittiğimde riskli görülmediğimi ve test yaptıramayacağımı ilettiler. Daha sonra özel hastanede test yaptırdım fakat bunun ücretini çalıştığım şirket karşılamadı.

C.T. ayrıca daha ekonomik olduğu için kan testi yaptırmaya karar verirken şirketi tarafından özellikle PCR testi istendiğini vurguladı.