Diyarbakır İl Hıfzıssıhha Kurulu, 4 Eylül'de Vali Münir Karaloğlu başkanlığında yapılan toplantıda, salgının yayılmasını engellemek amacıyla 7 Eylül'den itibaren kamu kurum ve kuruluşlara HES koduyla giriş yapılacağı kararı aldı.

Kararın, bugün yürürlüğe girmesiyle hem kamu personelleri hem de kamu kurum ve kuruluşlarına gelen vatandaşlar, HES kodları kontrol edilerek binalara alındı.

[caption id="attachment_6026958" align="alignnone" width="1200"] FOTO: DHA / Diyarbakır'da corona virüsü tedbirleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına, Hayat Eve Sığar (HES) koduyla giriş uygulamasına bugün başlandı.[/caption]

HES kodu olmayanlara ise kamu binalarının önündeki görevliler yardımcı oldu.

HES kodu olmayan vatandaşlar, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden, e-devlet üzerinden ve SMS ile HES kodunu alabiliyor.

Vatandaşlar, HES kodu uygulamasının yerinde bir karar olduğunu belirtti.

[caption id="attachment_6026959" align="alignnone" width="600"] FOTO: DHA[/caption]

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI NEDİR?

Hayat Eve Sığar, Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşları corona virüsü konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek ve yaşanabilecek salgın hastalıkla ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla geliştirilen mobil uygulamadır.

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI İLE HES KODU ALMA

Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden 'HES Kodu İşlemleri' bölümüne girilir 'HES Kodu Oluştur' butonuna tıklandıktan sonra kod kullanım süresi seçilir ve kod oluşturulur.



[old_news_related_template title="Hayat Eve Sığar uygulaması nedir?  " desc="Sağlık Bakanlığı tarafından corona virüsünün yayılmasını takip etmek, vatandaşların daha izole bir hayat yaşamasına yardımcı olmak için, Hayat Eve Sığar uygulaması hayata geçirildi. Ücretsiz olarak indirilen Hayat Ever Sığar Uygulaması ile bulunduğunuz bölgenin corona virüsü ile ne kadar risk altında olduğunu tespit edebiliyorsunuz… Peki Hayat Eve Sığar uygulaması nedir? Nasıl çalışır? Hayat Eve Sığar uygulamasını kaç kişi indirdi? İşte cevaplar…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/20/iecrop/hayat_depo_16_9_1587362232.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/hayat-eve-sigar-uygulamasi-nedir-hayat-eve-sigar-uygulamasini-kac-kisi-indirdi-5759937/"]