Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kocaali Cumhuriyet Başsavcılığınca, olaya karıştığı belirlenen K.C. ve H.C. hakkında "tehdit" ve "yaralama" iddiasıyla gözaltı kararı alınmıştı.

Jandarma ekipleri tarafından yakalanan ve nöbetçi mahkemeye çıkarılan K.C. ve H.C. ifadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Mardin’den Sakarya'nın Kocaali ilçesine çalışmaya gelen fındık işçileri ile bahçe sahibi tartışmaya başlamıştı.

Koşulların ağırlığını ve kendilerine yönelik tavrı kabul etmeyen işçiler, tartışma üzerine bahçe sahibi ve yakınlarının saldırısına uğramıştı.

[old_news_related_template title="Fındık işçilerinin darp edilmesiyle ilgili olarak savcılıktan iki gözaltı kararı!" desc="Sakarya'nın Kocaali ilçesinde fındık işçilerinin darp edilmesi olayı ile ilgili Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kocaali Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan tahkikat sonucunda olaya karıştığı belirlenen iki kişi hakkında “Kasten yaralama ve tehdit' suçlarından gözaltı kararı çıkartıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/06/iecrop/sakarya-sozcu-1_16_9_1599404579.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/findik-iscilerinin-darp-edilmesiyle-ilgili-olarak-savciliktan-iki-gozalti-karari-6025527/"]

[old_news_related_template title="Sosyal medyada dolaşan 'fındık işçilerine saldırı' görüntülerine ilişkin valilikten açıklama!" desc="Sosyal medyada 'Sakarya'da fındık işçilerine ırkçı saldırı' başlığıyla gündem olan görüntülerle ilgili Sakarya Valiliği'nden açıklama geldi. Açıklamada görüntülerin yapılan paylaşımlarda belirtilen ifadelerle alakasız olduğu belirtilirken olayın fındık bahçesi sahipleri arasında yaşandığı ve Mardin nüfusuna kayıtlı iki kadın işçi ile Düzce nüfusuna kayıtlı bir erkek işçinin yaralandığı açıklandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/04/iecrop/kavga-sozcu_16_9_1599246952.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sosyal-medyada-dolasan-findik-iscilerine-saldiri-goruntulerine-iliskin-valilikten-aciklama-6023268/"]