İBB’nin bu zamana kadar  yol inşaatına, 580 milyon TL harcadığını vurgulayan İmamoğlu “2018 yılının Temmuz ayında karayolu inşaatı, İBB tarafından durdurulmuştu. Yani biz göreve gelmeden tam 1 yıl önce. Çünkü İnşaatı yapmakta olan müteahhit, Dolmabahçe – Ortaköy Karayolu Tüneli inşaatına yönlendirilmiş ve söz konusu tünel inşaatına başlamıştı. Bu nedenle; Temmuz 2018’den bu yana Başakşehir Şehir Hastanesi karayollarına ilişkin herhangi bir imalat yapılmamıştı. Biz geldiğimizde, inşaatı durmuş yapılmayan bir yol bulmuştuk” diye konuştu.

“KASIM’DAN NİSAN’A GERİ DÖNÜŞ OLMADI”

Yarım kalan yolun yapılması konusunda, göreve geldikten kısa süre sonra girişimlere başladıklarını anlatan İmamoğlu şunları söyledi:

* 25 Kasım 2019 günü saat 18:00’de Sayın Vali’miz, ben, Genel Sekreter’imiz ve ilgili genel sekreter yardımcımız Valilik’te bu konunun çözümü için görüşmeler gerçekleştirdik. Kaynak yetersizliği nedeniyle, sürece  İBB’nin devam etmesi zordu. Yaklaşık 1 yıla aşkın süredir de inşaatın durduğunu kendilerine aktardık.

* Sayın Vali’miz ile konunun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na götürülmesi ve inşaatın bakanlık tarafından sürdürülmesi konusunda fikir birliğine varmıştık.

* Kasım ayından ta ki 1 Nisan tarihine kadar, bu yol için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’mızdan bir geri dönüş ya da bir adım gelmemişti. Bize iletilmedi. Dün yapılan açıklamayla, bakanlığımız süreci yürüteceğini belirtti. Bu da mutluluk verici. Umarım kısa zamanda İstanbulluların hizmetine bu yol girer.

[old_news_related_template title="İmamoğlu'ndan İstanbul'a özel sokağa çıkma kısıtlaması çağrısı!" desc="İl il corona virüsü vaka sayılarını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'daki vaka sayısının 8 bin 852 olduğunu söyledi. Bakan Koca'nın açıklamasının ardından bir paylaşım yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'En azından İstanbul’a özel bir sokağa çıkma kısıtlaması kararı gecikmeden alınmalıdır' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/01/iecrop/imamoglu-dha-1_16_9_1585762581.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/imamoglundan-istanbula-ozel-sokaga-cikma-kisitlamasi-cagrisi-5719065/"]