İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli‘nin İSMEK yöneticisi kadınlara söylediği iddia edilen “Bu yaz sıcağında başörtüsünü nasıl takabiliyorsunuz? Zor olmuyor mu öyle kapalı olmak. Ayrıca birçoğunuz da bekârsınız. İsterseniz sizi bu akşam itfaiyecilerle bir araya getirelim tanışırsınız” sözleri nedeniyle kendi talebiyle başlatılan soruşturmanın ardından Şişli yine kendi talebi ile görevinden uzaklaştırıldı. Şişli’nin görevinden uzaklaştırma talebine ilişkin istifa dilekçesi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından İBB Meclisi’nde açıklandı.

TARTIŞMA ÇIKTI

Şubat ayı meclisinin ilk oturumunda Şişli hakkında iddialar AKP grubu tarafından gündeme getirildi.

AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, gündem dışı söz alarak şu ifadeleri kullandı:

* Kullanılan bu ifadeler insanlık ve nefret suçudur, ayrımcılıktır. Bu hanımefendi kentin her hangi bir yönetiminde olmayı hak etmiyor. Hiç kimse için yargısız infaz beklemiyoruz ama hemen açığa alınması gerekiyordu.

CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı ise şöyle konuştu:

* Şişli, hakkındaki iddiaları kesinlikle reddediyor. Beyanlar dışında ortada ciddi bir bulgu yok. Yargı kararını verecek. Ancak olaylı toplantı 19 Ağustos'ta, şikayet ise 5 buçuk ay sonra. Bu durum biraz kuşku uyandırıyor. Vahim olan bu konunun siyaset konusu yapılması.

* Başkanımız geçtiğimiz günlerde yeni işe alınan 400 arkadaşımız ile bir araya geldi. Türbanlılar da vardı, başı açık arkadaşlar da. Liyakatlerine baktık alırken. O işten yemek yeme döneminiz bitti.

"BENİMLE YAN YANA OLMA ŞANSI YOK"


Tartışmalar üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:

* Bu konuda şu salonda hiç kimseden daha az hassas olduğumu düşünmüyorum. Hiç kimsenin de benden daha az hassas olduğunu düşünmüyorum. Bu bir yarış değil. Ben en az buradaki insanlar kadar hassasım. Böyle bir sözü edecek kişinin benimle yan yana olma şansı yok. Bu çok net. Buna müsaade etmem. Siz de söylediniz ‘yargısız infazı biz de yapmayız’ dediniz. Ama cümlenin sonrasında sanki yargı bitmiş de infaz ediyormuşuz gibi oldu. Bu doğru değil.

* Bana söylendiği ilk gün ‘süreci inceliyoruz’ dedim. İncelemeden, tek taraflı kanaate dönük hareket edebilecek kurumlar değiliz. Hem biz sorguluyoruz hem bakanlık müfettiş gönderdi sorguluyor, hem de konu yargıya intikal etti. Her tarafı dinleme konusunda dinleme çabamız var.

İMAMOĞLU İSTİFA DİLEKÇESİNİ OKUDU

İmamoğlu, Şişli’nin 8 Şubat 2020 tarihinde sunduğu istifa dilekçesini okudu:

“Tarafımı ve kurumumu hedef alan asılsız iftiraların kamuoyu oluşturma çabalarıyla , belediyemizin kurumsal kimliğini yıpratma çabalarının boşa çıkarılması ve masumiyetimin kanıtlanması için 3 Şubat 2020 tarihinde tarafımı soruşturma açılmasını talep etmiş bulunmaktayım. İş bu soruşturmanın selameti açısından, soruşturma süresince görevimden uzaklaştırılmam hususunu tensiplerinizi arz derim.”

İmamoğlu, dilekçeyi yürürlüğe koyduklarını açıklayarak “Şu anda Meltem hanımın istediği şahsi anlamda yüklenen suçlamalarla ilgili sürecin en doğru şekilde sorgulanması ve yargılanması. Şu an bizim de gösterdiğimiz hassasiyet budur. Bir kadına dönük atılan manşetleri hatta benim şahsım ilave edilerek yapılan yorumları da buradan kınıyorum. Bunlar siyasi manşetlerdir” dedi.

İBB Meclisi'nde, Yeşim Meltem Şişli konusundaki iddiaları incelemek üzere Temel Haklar Komisyonu'nun araştırma komisyonu olarak görevlendirilmesine oybirliği ile karar verildi.

[old_news_related_template title="İBB'de deprem! Tartışmaların odağındaki Yeşim Meltem Şişli istifa etti" desc="İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na istifası sundu. İSMEK yöneticisi kadınlara hakaret ettiği yolundaki iddialarla gündeme gelen Şişli'nin hakkında başlatılan soruşturmanın selameti açısından bu kararı aldığı öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/10/iecrop/ibb-dha_16_9_1581344421.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-ibbde-deprem-tartismalarin-odagindaki-isim-istifa-etti-5617006/"]