CHP eski Milletvekili Muharrem İnce, Düzce’de, Gaziantep Caddesi ve Spor Sokak’ta esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

Esnaf gezisi sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, muhalefeti eleştirdi.

İnce, “Muhalefet kendi halinden memnun. Muhalefetin de Türkiye’de iktidar olma gibi bir derdi yok. Muhalefette özgüven eksikliği var. Kendine güvenmeyip dostlarla iktidara gelinmez. Önce kendine güvenerek yola çıkacaksın. Bizim hedefimiz 50+1 almak. 50+1’i hedefleyerek yola çıkacağız. Bir 15-20 gün ara vermiştik. Şimdi tekrar Düzce’den başlıyoruz. Bugün 48’inci vilayeti gezmiş olduk. Kısa sürede 81 vilayeti tamamlayacağız” dedi.

Son dönemde CHP'de yaşanan taciz iddialarını da değerlendiren İnce, "Ben 'CHP’de haftalık skandallar eksik olmuyor' demiştim. Ama 3 günde bire düşürdü arkadaşlar. Allah selamet versin" diye konuştu.



ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

İnce, bir gazetecinin bugün açıklanan yeni asgari ücretle ilgili sorusu üzerine, “Bu ülkede iki milyon kişi günde 39 lirayla yaşıyor. Bunun bir tek yolu var. 2 bin 825 lirayla bu ülkeyi yönetenleri bir ay geçindireceksin. Mesela bugün açıklayan bakana diyeceksin ki sen bir ay 2 bin 825 lirayla yaşa, ay sonunda konuşalım diyeceksin. Bu ülkede 10 milyon kişi işsiz. Emekliler perişan durumda” diye konuştu.

 

ŞEMSİYE FORMÜLÜ

Türkiye’yi uçurumun başından çekmek için iktidarın da muhalefetin de gönderilmesi gerektiğini söyleyen İnce, şu ifadeleri kullandı;

“Bir yanda beceriksiz bir iktidar öbür yanda beceriksiz bir muhalefet var. Bunları toptan, hepsini birlikte göndereceğiz. Bir büyük şemsiye kurmamız lazım. Bu büyük şemsiyenin altında ülkücüler olmalı, sosyal demokratlar olmalı, muhafazakarlar olmalı, Sünniler ve Aleviler olmalıdır. Memleket bir uçurumun başında duruyor. Bu memleketi uçurumun başından çekip almamız lazım. Bunu yapmak için iktidarı da muhalefeti de toptan göndereceğiz. İktidar çiftçiyi, sanayiciyi desteklemek yerine Saray’da şatafat içerisinde."

“BİZİM HEDEFİMİZ 50+1 ALMAK”

İnce, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları ile fiyatlardaki artışın bağdaşmadığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü;

*Ocak ayında 5 litrelik ayçicek yağı 35 liraydı şimdi 70 lira, yumurta 60 kuruştu şimdi 1 lira oldu. TÜİK’e sorsan enflasyon yüzde 12-13. Devleti çökerttiler, kurumları çökerttiler. Türkiye ne yazık ki kötü yönetiliyor.

*Türkiye’nin üretim ekonomisine geçmesi lazım. Bunun içinde Türkiye’nin bir hukuk devleti olması lazım. Sudan’dan, Nijer’dan toprak kiralayarak Türkiye’de tarımı kalkındıramazsınız.

*Çiftçiyi, köylüyü desteklemek lazım. Muhalefet de kendi halinden memnun. Muhalefetin Türkiye’de iktidar olmak gibi bir derdi yok. Muhalefetin de özgüven eksikliği var. Kendine güvenmeyip dostlarla birlikte iktidara gelinmez. Önce kendine güvenerek yola çıkacaksın. Bizim hedefimiz 50+1 almaktır.

 "İŞ ARIYORUM İŞ YOK" 

Muharrem İnce, Düzce’de bir kağıt toplayıcısıyla sohbet etti. Kağıt toplayıcısı, “Günde 35 kilo topluyorum. İş arıyorum iş de yok” dedi.

[old_news_related_template title="Muharrem İnce’nin Memleket Hareketi'nde ilk ayrılık" desc="CHP eski Milletvekili Muharrem İnce’nin başlattığı ‘Bin Günde Memleket Hareketi’nde ilk ayrılık gerçekleşti. FED eski ekonomisti ve toplum bilimci Erkin Şahinöz, ‘Memleket Hareketi’nden ayrıldığını açıklayarak, “Siyasetin davranış kalıplarına uyum gösteremeyeceğim, ben dikine giden bir insanım” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/22/iecrop/muharrem-ince-dha1_12462923_16_9_1604047582_16_9_1608618698.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/muharrem-incenin-memleket-hareketinde-ilk-ayrilik-6177767/"]