İsmail Koyuncu, 2547 sayılı Yükseköğretim kanununun 13. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 2., 3. ve 7. maddeleri gereğince İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail Koyuncu atanmıştır. İşte İTÜ rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun hayatı…

İSMAİL KOYUNCU KİMDİR?

İsmail Koyuncu, 1974 yılında babasının işi sebebiyle bulundukları Suruç’ta doğdu. Sonrasında ilkokul, ortaokul ve lise hayatını memleketi Antalya’da sürdürdü. 1995’te İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nü, 1997’de Çevre Mühendisliği Ana Bilim Dalında yüksek lisansını, 2002’de aynı dalda doktorasını tamamladı. 2004 yılında doçent unvanını alan Prof. Koyuncu, 2010 yılında profesör unvanını edindi.

1996 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak başladığı akademik hayatına, 2004-2005 yılları arasında Rice Üniversitesi’nde ve daha sonra University of Leuven’de devam etti.

Kompozit yapılı MF ve UF düz tabaka levha membran üretimi, Hollow fiber membran üretimi, İleri Osmoz prosesi, Membran yüzeyindeki kek tabakasındaki değişimlerin ortaya konması için mikroskobik tekniklerin geliştirilmesi ve Nanofiltrasyon membranları ile tuz gideriminde organik iyon etkisinin modellenmesi  vb. alanlarda araştırmalarını sürdüren Prof. Koyuncu’nun, International Water Association (IWA) Specialized Group on Membrane Technology’de, Network of Young Membraines in Europe’da, American Water Works Association’da (AWWA),  Su Kirlenmesi Araştırmaları ve Kontrolü Türk Milli Komitesi’nde, Society of Chemistry and Industry, European Desalination Society’de üye olarak görev yapıyor.

Çalışmalarıyla pek çok ödüle layık görülen Prof. Koyuncu, 2012 yılından bu yana TÜBA Asosye Üyesi ve halen İTÜ’de çalışmalarını sürdürüyor.