Ankara Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında AKP’li meclis üyeleri, Köse’nin mikrofonunun kapatılmasını masalarına vurarak protesto ederken Mansur Yavaş, “Masaya çıkın tepinin isterseniz. Diğer arkadaşlarımız önergelerini verdiler ve komisyonlara gönderdik sizin ayrıcalığınız nedir? Olmazsa hukuki haklarınızı kullanırsınız. Bağırarak konuşma, sesini yükseltme!” diye tepki gösterdi. Oturuma ara verildi, o anlar belediye meclisinin canlı yayınına da yansıdı. Aranın sonunda AKP meclis üyeleri salonu terk etti.

"BENİM KONUŞMAMI SABOTE ETMEK İSTİYORLAR"

Yavaş, duruma tepki göstererek şöyle konuştu:

“Gönlümüz isterdi ki geçen bütçe konuşmasında gözlerimizin içine bakılarak sorulan sorulara cevap vererek ve bazı sorular sorarak bu meclisi yapmak istedik. Daha önce faaliyeti raporunda aynısı yapıldı. Sadece beni konuşturmamak için, söyleyeceklerimi Ankara halkının duymasını istemiyorlar. Tabii toplantıyı sabote etmek için yapıyorlar, attıkları iftiraların ortaya çıkmasından korkuyor olabilirler. Soru önergeleri gündeme geçmeden önce verilir. Burada çoğunluğa dayanarak bir şeyler yapılmak istenebilir ama demokrasi böyle bir şey değildir. Dolayısıyla sadece ortaya anlaşılmaz bir şeyler koyup 'bu ne oldu' diye sorup, cevabını almadan ortadan kaybolmak... Bunlar siyaseten ahlaki şeyler değildir.”

'KONUŞMAMI ENGELLEYEMEZSİNİZ'

Mansur Yavaş, meclis toplantısını ertelediği sırada “Konuşmamı engelleyemezsiniz” diyerek sosyal medya üzerinden basın toplantısı yapacağını açıkladı. Yavaş sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "25 belediye başkanımızı gece yarısına kadar dinlememize rağmen, biz sunumumuzu gerçekleştirecekken salondan ayrıldılar. Sadece Ankara halkının değil, tüm Türkiye'nin gerçekleri duymasını sağlayacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Yetim hakkı yedirilmeyecek" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Mansur Yavaş’tan işsiz kalan 7 meslek grubuna destek" desc="Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, pandemi sürecinde iş yeri kapanan esnafa, işsiz kalan çalışanlara ve gelirinden olan vatandaşlara destek vereceklerini açıkladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/03/iecrop/mansur-yavas-sha_16_9_1607000308.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/mansur-yavastan-issiz-kalan-7-meslek-grubuna-destek-6152393/"]