Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, beklenen ‘müjde’yi açıkladı. Erdoğan “Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi” dedi. Erdoğan, 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulunduğunu belirterek “Hedefimiz 2023’te Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır” ifadelerini kullandı.

"GAZIN DEĞERİ 65 MİLYAR DOLAR"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğalgaz rezervi ile ilgili açıklama yaptı.

Bakan Dönmez, şu ifadeleri kullandı:

* 14 ay önce bu bölgede sismik araştırma çalışmalarına başladık. 2100 metre civarında bir deniz derinliği var bu bölgede. 1400 metrelik kazıdan sonra 2 adet gaz akışları gelmeye başladı.

* Yeni kaynak bulamazsak bile bu gaz 7-8 yıllık ihtiyacı karşılar. Geriye dönük hesaplandığında gazın değeri 65 milyar dolar.

* Boru hattını ihale usulüyle yapabiliriz. İşletme, Türkiye Petrolleri tarafından yürütülecek. Kaynaktan evdeki ocağa kadar yerli ve milli imkanlarla bu süreci yönetecek güce sahibiz.

* Doğu Akdeniz'de Rum yönetiminin ne dediğine bakmaksızın hakkımız olan yerlerde aramalarımızı yapıyoruz.

[old_news_related_template title="Yılmaz Özdil'den çok konuşulacak 'doğalgaz' yorumu!" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 'Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulundu' müjdesiyle ilgili Türkiye'nin en çok okunan yazarı Yılmaz Özdil'den dikkat çeken bir değerlendirme geldi. Özdil, 'Aynı müjdeyi daha önce 8 kez vermişlerdi ben emin olamamıştım. Dokuzuncu kez doğalgazı bulduklarını açıkladılar. Dolayısıyla ben artık emin oldum, Karadeniz'de doğalgaz var. Ben aslında seçim itibariyle bu kez direkt benzin bulacaklarını tahmin ediyordum ama kısmetse 2023'te olacak' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/21/iecrop/ozdil_16_9_1598032611.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/yilmaz-ozdilden-cok-konusulacak-dogalgaz-yorumu-6000450/"]