Mardin Artuklu Üniversitesi, 11,5 milyar lira bütçesi olan Diyanet’e bedava bina verdi. Servet İncioğlu adlı hayırseverin, kız öğrencilere yurt yapılması amacıyla Üniversite'ye bağışladığı binalar, Diyanet İşleri Başkanlığı’na ücretsiz devredildi.

Diyanet de bu binaları, 15 yıl boyunca öğrenci yurdu olarak işletilmesi için kendisine bağlı Diyanet Vakfı'na protokolle devretti.

Diyanet'e verilen binaların,  Arap şeyhleri gibi giyinip sosyal medyada fotoğraf paylaşan Mardin Artuklu Üniversitesi eski Rektörü Prof. Ahmet Ağırakça döneminde devredildiği öğrenildi.

Söz konusu devir, Sayıştay’a takıldı ve yapılan işlem “usulsüz” bulundu. İişlemin kamu zararı oluşturduğunu bildiren Sayıştay,, “O protokolü fesh edin ve Diyanet Vakfı’ndan para alın” dedi.

Protokol hükümlerine göre, Üniversite’ye ait bir yurdun, Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla Türkiye Diyanet Vakfı’na ve işletmesine bedelsiz tahsis edilmiş olmasının mevzuata aykırı olduğu dile getirilen Sayıştay, raporunda şöyle denildi:

“Üniversite tarafından işletilmesi halinde gelir elde edilebilmesi mümkün olan bir taşınmazı, başka bir kamu idaresine tahsis etmek yerine, hukuki bir zorunluluk olmadığı halde, Türkiye Diyanet Vakfı Yurtlar ve Sosyal Tesisler İktisadi İşletmesi’ne bedelsiz olarak tahsis edilmesi, Üniversite’nin kaynaklarının ticari bir işletmeye aktarılması anlamına geldiği, bu bakımdan ticari işletmeye konu olan bu yerin, meri mevzuat hükümlerine uygun olarak üçüncü şahıslara ihale suretiyle kiraya verilmesi ve kira geliri elde edilmesi doğru işlem olacaktır.”

[old_news_related_template title="Rektör şimdi de kep yerine sarık istedi" desc="Kendini islam alimi olarak tanıtan ve daha önce de Arap şeyhi gibi giyinen Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Profesör Ahmet Ağırakça yeni bir skandala imza attı. Rektör, ‘Sarık bize daha uygun’ dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/07araprektoranafoto25cm_16_9_1521501846.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/rektor-simdi-de-kep-yerine-sarik-istedi-2298408/"]

[old_news_related_template title="Devletin rektörünün 'AKP sevinci' sonrası büyük gafı" desc="Türkiye'de medeniyetlerin kenti Mardin'de Artuklu Üniversitesi Rektörü bu kez 'kaş yaparken göz çıkarttı!'. Yandaş rektör, AKP'nin aday listesi hazırlanırken kolları sıvadı iki günde AKP listelerinin şekillenmesinde adeta bir siyasetçi gibi rol aldığını itiraf etti. Bununla da kalmadı twitter'da rolünü açıklarken bir de 'çam devirerek' Türkiye'de 16 yıldır iktidarda olan AKP hükümetinin Mardin'de bu yılları boşa geçirdiğini itiraf etti, büyük siyasi bir gafa da imza attı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/resimid_4749998-1_16_9_1522250406_16_9_1527067669.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/devletin-rektorunun-akp-sevinci-2424537/"]