Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde 3 yataklı servis, 3 yoğun bakım ünitesinde yüzde 100 doluluk oranıyla Covid-19'a karşı büyük mücadele veriliyor. Yatakları tamamen dolu olan yoğun bakımda solunum cihazına bağlı şekilde uyutulan hastalar, yaşam mücadelesi verirken, tedavi gören genç hasta sayısındaki artış dikkat çekti.

(FOTO: DHA)


"YÜZDE YÜZ DOLULUK ORANIYLA ÇALIŞIYORUZ"

Vaka sayılarının özellikle temmuz ve ağustos başı itibarıyla artmaya başladığını söyleyen Gazi Üniversitesi İç Hastalıkları Yoğun Bakım Doktor Öğretim Üyesi Nazlıhan Boyacı Dündar, şöyle konuştu:

* Toplu sünnetlerin olması, kurban bayramı ve etkinliklerde sosyal mesafeye uyulmaması gibi sebeplerle tüm Türkiye'de olduğu gibi Ankara'da da vaka sayıları çok ciddi artış gösterdi.

* Haziran ayında pozitif hastalara baktığımız yoğun bakım ünitelerimizi küçültme yoluna gitmiştik ama şu an için 3 tane aktif yoğun bakımımız sadece Covid hastası bakmakta ve yüzde 100 doluluk oranıyla çalışmaktayız.

(FOTO: DHA)


"YAŞ GRUBUMUZ 30'LARA İNDİ"

* İlk zamanlar yoğun bakım hastalarımız 60 yaşın üstündeydi. Ama bu yaş grubumuz şimdi 30'lara kadar indi. Şu an en genç hastamız 34 yaşında ve aktif olarak takip ediyoruz.

* Şu an yaşadığımız vaka artışlarında dikkat çeken şey, daha genç hastaları da, altta yatan hiçbir hastalığı olmayan hastaları da maalesef yoğun bakımlarımızda solunum yetmezliği ile yatırmamız.

(FOTO: DHA)


"KORUYUCU PLASTİK, VİRÜSÜ ENGELLEMİYOR"

* Lütfen maskemiz olmadan dışarıya çıkmayalım. Maske takmadan koruyucu plastik takılıyor. O virüsü engellemiyor.

* Çünkü virüs havada çok küçük partiküllerle geziyor. Plastik parçayı takmış olmanız açık alanlardan o virüsü almayacağınız anlamına gelmiyor.

(FOTO: DHA)


* Eldivenle gezen vatandaşlarımız var ama eldivenle her yere değiyorsunuz. Eldiveninizle bir yerlere dokunmuş olmanız sizi virüsten korumuyor.

* O yüzden sık sık el yıkama ile hijyeni sağlayalım. Eldiven el hijyeni sağlamaz. (DHA)