Koca, Türkiye'deki aşı çalışmaları ve yurt dışındaki aşılarla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

*Şu an Türkiye'de toplam 13 tane çalışma var, 3 tane çalışmanın hayvan-fare çalışmasının bitti, preklinik çalışmalar devam ediyor, aşı çalışması yapan tüm arkadaşlarımıza her türlü kolaylığı göstermekteyiz.

*Rusya, Çin, Almanya ve İngiltere'nin çalışmaları var. Rusya'yla ilgili daha önce bizim bilim insanlarımızın devrede olduğunu biliyorsunuz. Biz faz 3 çalışmasının Türkiye'de yapılması şeklinde konuştuk ve iletişim halindeyiz.

*Bununla ilgili bir sözleşme taslağı hazırlandı. Çalışmaya geçmeden önce preklinik çalışmaları görerek başlatmayı düşünüyoruz. Preklinik çalışmaları görerek faz 3 çalışmasını yapabiliriz.

*Ayrıca Çin ve Almanya'da yapılan çalışmayla ilgili de bize faz 3 çalışmasını Türkiye'de yapmak üzere talepler oldu. Bununla ilgili kolaylık göstereceğimizi devamında tedarik noktasında iletişimde olduğumuzu söylemek istiyorum.

*Çin ve Almanya'nın başvurusunun bizi tatmin ettiğini söyleyebilirim, Rusya'yla da iletişim halindeyiz.

[old_news_related_template title="Sağlık Bakanı Koca'dan okulların açılmasıyla ilgili açıklama" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okulların açılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Koca, 'Okulların kademelendirme tarzıyla açılması olabilir ama biz 21'inde bir şekilde başlamasını düşünüyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/19/iecrop/okullar-dha_16_9_1597859525.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/egitim/son-dakika-saglik-bakani-kocadan-okullarin-acilmasiyla-ilgili-aciklama-5996468/"]