Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, bugün yaptığı açıklamada, Afganistan'da kendilerine direnen tek bölge olan Pençşir Vadisi'nde Ulusal Direniş Cephesi güçlerini yenilgiye uğrattıklarını ve vilayette kontrolü sağladıklarını iddia etmişti.

Bunun üzerine Afganistan cephesinden ilk açıklama geldi.

Pencşir Vadisi’ni Taliban’a karşı korumaya çalışan NRFA’nın lideri Ahmed Mesud, Afghanistan halkını, Taliban’a karşı direnmeye davet etti. Mesud, her türlü direnişe "son ana dek destek vereceklerini" ifade etti.

'SON ANA KADAR YANINIZDAYIZ'

Mesud, Facebook üzerinden yayınladığı sesli mesajında, "Sizi, vatanımızın onuru, özgürlüğü ve gururu için genel bir ayaklanma başlatmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

Sesli mesajında bölgedeki güncel duruma dair herhangi bir bilgi vermeyen Mesud, insanların silahlı mücadele veya protestolarla direnebileceğini ve NRFA'nın son ana kadar Taliban ile mücadeleye katılanların yanında olacağını dile getirdi.

[old_news_related_template title="Taliban Pencşir'i tamamen ele geçirdi" desc="Geçen ay Afganistan'ın başkenti Kabil'i ele geçiren ve yönetimi güç kullanarak devralan Taliban'dan bir son dakika açıklaması geldi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/06/iecrop/taliban-twitter1-1_16_9_1630905500.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/taliban-pencsiri-tamamen-ele-gecirdi-6633168/"]

[old_news_related_template title="Al Jazeera: Taliban Türkiye'yi Afganistan'a davet etti" desc="Katar merkezli medya kuruluşu Al Jazeera, Taliban'ın yeni Afgan hükümetinin tanıtımı seremonisine Türkiye, Çin, Rusya, İran, Pakistan ve Katar'ı davet ettiğini aktardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/06/iecrop/taliban-reuters-1_16_9_1630926869.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/al-jazeera-taliban-turkiyeyi-afganistana-davet-etti-6633845/"]