Avusturya artan corona virüsü vakaları karşısında önlem almaya çalışırken, Başbakan Alexander Schallenberg ülke genelinde uygulanması düşünülen sokağa çıkma yasağının artık kaçınılmaz olduğunu söyledi.

“İnsanların 3’te 2’si tereddüde düşenler yüzünden acı çekmemeli” diyen Schallenberg, aşı olmayan kişilerin evlerinden sadece işe gitmek, yemek almak ve egzersiz yapabilmek için çıkabileceğini söyledi.

Avusturya’da dün corona virüsü vakalarında yeni bir rekora imza atıldı. Ülkede salgının başından beri kaydedilen en yüksek vaka sayısına 11 bin 975 kişi ile ulaşılırken, Avusturya Corona Virüs Komisyonu bu artış karşısında uyarılarda bulunarak, önlemlerin artık ciddi bir zorunluluk haline geldiğini belirtti.

[old_news_related_template title="Corona virüsü Avrupa'ya rekorlarla döndü" desc="Corona virüsü Avrupa’da yine rekorlar kırıyor. Almanya’da bu kış 100 bin kişinin daha corona virüsüne bağlı sebeplerle öleceği hesaplanıyor. Ülkede günlük vefat sayısı şu anda 200’ün üzerinde. Hollanda, akşamları saat 19.00’dan sonra sokağa çıkma yasağı getiriyor. Avusturya, aşısızlara sokağa çıkma yasağı uygulama kararı aldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/12/iecrop/amsterdam-retuers_16_9_1636707223.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/corona-virusu-avrupaya-rekorlarla-dondu-6764540/"]