Pinterest, Slack, Hulu gibi pek çok şirkete ofis yaşamını kolaylaştırmak adına destek veren, yeni bir iş yeri deneyimi için platformlar oluşturan Envoy’un yayınladığı araştırmaya göre; pandemiyle beraber uzaktan çalışma esnekliğini kazanan çalışanlar bu özellikten vazgeçmek istemiyor. Çalışanların yaklaşık yarısı çalışma haftasının bir kısmını ofiste, bir kısmını da evde geçirmek istiyor.

Corona virüsü salgınıyla beraber iş hayatı da sürekli değişim geçirmeye devam ediyor. Salgının ilk zamanlarında tamamen kapatılan iş yerleri ve evden çalışmanın devreye girmesi çalışma hayatını yepyeni bir düzene taşıdı. Normalleşmelerin başlamasıyla beraber şirketlerin ofisleri açma çabaları ise çalışanlarda endişeleri artırıyor.

Envoy’un Amerika’da yaşayan 18 yaşın üzerindeki 1000 çalışanla gerçekleştirdiği anket sonuçları, geleceğin iş yaşamı ile ilgili de bazı ipuçları veriyor.

Ofis çalışanlarının %61’i zaman zaman uzaktan, zaman zaman ofiste olmayı sağlayan hibrit modelle devam etmek istediklerini belirtiyor. Bu model en çok %52 ile Z jenerasyonu ve %48 ile Y kuşağında karşılık buluyor.

TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Envoy’un Şubat ayında gerçekleştirdiği araştırma esneklik sunmayan şirketlerin çalışan kaybetme açısından zorluklarla karşılaşabileceğini ortaya koyuyor. Araştırmaya göre; çalışanların %47’si iş yerinin hibrit model sunmaması halinde yeni bir iş arayacağını belirtiyor.

Anketi yanıtlayan her 5 kişiden 2’si ise esnek bir çalışma ortamına sahip olmak için daha düşük ücret alabileceğini söylüyor.

OFİSTE DE ÇALIŞMAK GEREKİYOR

Çalışanlar, uzaktan çalışma taraftarı olsa da bazı işlerin ofiste çalışmaya daha uygun olduğunu da belirtiyorlar. Katılımcıların %39’u iş yerinde çalışması gerektiği için; %37’si ise beraber çalışması gereken insanlar olduğu için iş yerine gitmek istediğini belirtiyor.

Çalışanların onda birinden daha azı tamamen uzaktan çalışmayı istiyor. Ofisin iş deneyimlerinin önemli bir parçası olarak kalacağını belirtiyor. Ankete katılanların yalnızca %8'i haftanın beş günü uzaktan çalışmak istiyor.

[old_news_related_template title="Coronayı yenen Avustralya'da ofise dönüş başladı: İşte yeni çalışma düzeni" desc="Covid-19 vakalarının düşük olduğu Avustralya’da, dünya çapında faaliyet gösteren şirketlerin ülkede bulunan ofislerini yeniden açmaları Covid sonrası iş hayatına dönüşler için örnek oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/05/iecrop/anyconv.com__im-320057_16_9_1617621616.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/covid-19-sonrasi-calisma-hayati-nasil-olacak-6355146/"]

 

[old_news_related_template title="Dünya devleri ofislere çağırmaya başladı: Aşı olan gelsin" desc="Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri Amazon ve Google, corona virüsü sebebiyle başlatılan evden çalışma uygulamasını değiştirme kararı aldı. Şirketler 'ofis merkezli' bir çalışma düzenine geri dönüşün sinyalini verdi ve bunu çalışanlarına bildirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/01/iecrop/google-shutterstock_16_9_1617260743.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/dunya-devleri-ofislere-cagirmaya-basladi-asi-olan-gelsin-6346594/"]