CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, iktidarın Taliban’a yaklaşımını eleştirdi.

"AFGANİSTAN'DA AĞIR BİR İNSANİ DRAM YAŞANIYOR"

“Afganistan’da ağır bir insani dram yaşanıyor. İslam adına kadın-erkek ve çocuklar işkenceye maruz kalıyor” diyen Toprak, “İktidarın, hak ve özgürlükler katledilirken ‘Taliban değişti’ deyip tanıma yarışına girmesi ikiyüzlülüktür!” ifadelerini kullandı.

"PENŞİR'DEKİ DİRENİŞ DESTEKLENMELİDİR"

“Afgan halkının kurtuluşu kendi mücadelesiyle olacaktır” diyen Toprak, “Penşir’deki direniş önemlidir” şeklinde konuştu. Toprak, “Ülkenin kurtuluşu Afgan halkının vatanına, hak ve özgürlüklerine sahip çıkma mücadelesiyle olacaktır. Bağımsızlık için Kuzey İttifakı’nın Penşir'deki direnişi önemlidir ve desteklenmelidir” diye ekledi.

"EGEMEN GÜÇLERİN AMACI 3 TRİLYON DOLARLIK YERALTI ZENGİNLİĞİ" 

CHP'li Toprak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda "30 yıldır Taliban ile savaşan egemen güçler, şimdi Taliban’dan pay kapma peşinde! Yıllardır Afganistan’daki zulme ve şimdi ülkeyi Taliban’a terk ederek insanlık dramına göz yuman egemen güçlerin amacı ülkenin 3 trilyon dolarlık yeraltı zenginliğinden vahşice pay kapmaktır!" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Merkel ile görüştü! Taliban mesajı" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkilerini geliştirecek adımlar ve Afganistan'daki gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konuların ele alındığı öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/21/iecrop/erdogan-dha-2_16_9_1629564331.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/cumhurbaskani-erdogan-rusya-devlet-baskani-putin-ile-telefonda-gorustu-6606192/"]