Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan NATO Karargahı’na geldi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'de Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Yunanistan Başbakanı Kiriyakos Miçotakis'i kabul etti.



MACRON, JOHNSON VE MERKEL İLE DE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Erdoğan, bugün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de görüştü. Yaklaşık 50 dakika süren görüşmede bölgesel konular ve ikili ilişkiler ele alındı.

Öte yandan Erdoğan, Brüksel’de Macron’dan sonra bir görüşmeye daha girdi. Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile görüştü.

Erdoğan’ın bugün gerçekleştirdiği bir diğer kritik toplantı da Almanya’nın Eylül ayında koltuğu devredecek olan başbakanı Angela Merkel’leydi…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel’le ikili görüşme yaparken iki lider farklı konuları masaya yatırdı. Almanya hükümet sözcüsü, Erdoğan ile Merkel’in AB-Türkiye ilişkilerini ve Kıbrıs sorununu gündeme getirdiğini aktardı.

[old_news_related_template title="Erdoğan ile Biden ilk kez karşı karşıya geldi" desc="Bütün dünyanın merakla beklediği NATO Liderler Zirvesi, bugün Brüksel'de başladı. Aile fotoğrafının ardından liderler görüşmeye başlarken, Biden ile Erdoğan görüşmesinin TSİ 18:00'de yapılacağı belirtilmişti. Ancak gelen son dakika haberine göre görüşme saatinin ertelendiği ve saat 19.00'da yapılacağı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/14/iecrop/biden-reuters_16_9_1623674217.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/erdogan-ile-biden-ilk-kez-karsi-karsiya-geldi-6486350/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan NATO karargahında" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere geldiği Belçika’nın başkenti Brüksel’de görüşmelere başladı. Erdoğan, Macron, Johnson ve Merkel ile görüştü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/14/iecrop/erdogn-reuters_16_9_1623671184.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/erdogan-nato-karargahinda-6485974/"]