Belarus ile Polonya arasındaki gerilim tırmanıyor... Belarus, Polonya sınırına 20 bin asker yığarken Rusya Devlet Başkanı Putin, nükleer başlık taşıyabilen dünyanın en hızlı bombardıman uçakları TU- 160’ları (Beyaz Kuğu) Polonya sınırına konuşlandırdı.

Polonya, NATO’nun ortak savunma maddesi olan 4. Madde gereği, NATO’yu acil toplantıya çağırdı.

Rusya ve Belarus'un, Avrupa ile bölgeyi istikrarsızlaştırma politikası devam ediyor. Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, bir yandan kaçak göçmenleri sınıra yığıyor; diğer yandan da askeri yığınak yapıyor.

Rusya ise gerginliği tırmandırıyor ve başka hazırlıklar yapıyor. Ukrayna, bir Rus işgali hazırlığı olduğundan endişe ederken, ABD de Rus birliklerinin bu yönde hazırlık yaptığını duyurmuştu.

Rus hava indirme birlikleri Belarus'un Grodno adlı sınır şehrine indi. Burada hazırlıklar yapılıyor. Bu kent, sınıra hakim olan bir mevkide bulunuyor.[old_news_related_template title="Belarus-Polonya sınırında neler oluyor? Mülteciler çaresizce arada kaldı" desc="Son günlerde Belarus ile Avrupa Birliği arasında yeni bir savaş türü oluştu... Batı dünyasının hibrid savaş adını verdiği mücadelede Belarus yönetimine mültecileri birer silah olarak kullanarak Polonya sınırına gönderme suçlaması yapılıyor. İşte 5 soruda AB-Belarus gerilimi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/14/iecrop/multeci-reuters2_16_9_1636874913.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/belarus-polonya-sinirinda-neler-oluyor-multeciler-caresizce-arada-kaldi-6767891/"]