21 yaşındaki Amanda Albach, ailesi tarafından kayıp olarak bildirilmesinden yaklaşık üç hafta sonra, geçen cuma günü Santa Catarina, Laguna'daki South Beach'te ölü olarak bulundu.

Geçen perşembe günü gözaltına alınan üç kişiden biri olduğu iddia edilen katil, cinayeti itiraf etmesinin ardından Santa Catarina Sivil Polisi'ni gizli mezarlığa götürdü. Adı kamuoyuna açıklanmayan şüpheli, müfettişlere Albach'ı, silahının fotoğrafını çektikten sonra başını belaya sokabileceğinden korktuğu için öldürdüğünü söyledi.

Polis şefi Bruno Fernandes, "Şüpheli rahatsız oldu, çünkü Amanda uyuşturucu kaçakçılığına karıştığını anlatıp silahının fotoğrafını çekecekti. O da bu durumdan hoşlanmadı ve onun canını almayı seçti" dedi.

AİLESİ SESLİ NOTTAN ŞÜPHELENDİ


İki yaşında bir kız çocuğu annesi olan Albach, 14 Kasım'da bir arkadaşının doğum günü partisine katıldı. Akşam saatlerinde, şüpheli silahının fotoğrafının çekildiğini görünce sinirlendi. Albach, geceyi orada geçirdi ve ertesi gün şüpheli Albach'ı yaklaşık iki saat uzaklıktaki Laguna'daki South Beach'e götürdü.

Tetikçi daha sonra Albach'ı iki kez vurup gömmeden önce Albach'a kendi mezarını kazdırdı. Albach, ölümünden önce, yerel saatle 20:15 civarında, yeğenine WhatsApp aracılığıyla bir sesli mesaj göndererek, ertesi gün Curitiba'daki evine döneceğini bildirdi. Ailesi, arka plandaki rüzgarı duyduktan sonra sesli nottan şüphelendi ve 19 Kasım'da polise başvurarak kayıp ihbarında bulundu.

Sivil Polisin soruşturmasını tamamlamak ve cezaevinde kalan şüpheliyi resmi olarak suçlamak için 30 günü var.

[old_news_related_template title="77 yaşındaki kadın ilk defa elektriğe kavuştu" desc="77 yaşındaki Hermit Agafia Lykova, Sibirya'da herkesten uzak ahşap bir evde yaşıyor. Dünyanın en yalnız kadını olarak anılan Agafia, ilk defa teknolojik aletler kullanmayı kabul etti ve elektrikle tanıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/09/iecrop/agafia_16_9_1639047041.png" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/77-yasindaki-kadin-ilk-defa-elektrige-kavustu/"]

[old_news_related_template title="Yeni Zelanda sigara içme alışkanlığını ortadan kaldırıyor" desc="Yeni Zelanda, 2025 yılına kadar yeni nesillerde sigara içme alışkanlığını ortadan kaldıracak uygulamalar getirmeye devam ediyor. Ülke, gelecek nesil için sigarayı yasaklayacağını, böylece bugün 14 yaş ve altı olanların hiçbir zaman yasal olarak tütün satın alamayacaklarını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/09/iecrop/sigara-shutterstock1_16_9_1639040091.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/yeni-zelanda-sigara-icme-aliskanligini-ortadan-kaldiriyor-6816796/"]

[old_news_related_template title="Instagram fenomeni ile ilgili şoke edici iddia: Kadınları tehdit ediyor" desc="Viral yıldız Hasbulla ile ilgili ilginç iddialar ortaya atıldı. Instagram yıldızının bir kadını ölümle tehdit ettiği ve bu yüzden de sosyal medya platformundan engellendiği söylendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/03/iecrop/hasbulla-instagram_16_9_1638540386.png" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/instagram-fenomeni-ile-ilgili-soke-edici-iddia-kadinlari-tehdit-ediyor-6806207/"]