Olağanüstü İSKİ Genel Kurulu bugün Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde, İBB Birinci Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında toplandı.

Kurulda, İSKİ'nin 2021 Yılı Su Satış ve Kullanılmış Suların Uzaklaştırılması Bedeli Tarife teklifi görüşüldü. İSKİ su fiyatlarına yüzde 23 zam ile her ay TÜFE oranında artış teklif edildi.

Mecliste yaşanan tartışmalarda, CHP'li üyeler enflasyon ile birlikte girdi fiyatlarındaki artışı aktararak zam talebinde bulunduklarını ifade etti.

AKP'li üyeler ise geçen ay yapılan zam teklifinin Kasım ayında görüşülme kararı alındığı için teklifi iade edeceklerini belirtti.

İSKİ'nin, mecliste yaptığı 2021 Yılı Su Satış ve Kullanılmış Suların Uzaklaştırılması Bedeli Tarife teklifi yapılan müzakerelerin ardından oy çokluğuyla reddedildi. DHA

[old_news_related_template title="İBB Meclisinde gerginlik! Kürsüye yürüdüler, arbede yaşandı" desc="İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde gündem dışı konuşma yapan CHP Meclis Üyesi Fahrettin Kayhan'ın sözleri gerginliğe neden oldu. AKP'li üyeler kürsüye yürürken, çok sayıda meclis üyesinin kürsü önünde karşı karşıya gelmesi üzerine arbede yaşandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/17/iecrop/ibb-dha-1_16_9_1623957369.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ibb-meclisinde-gerginlik-kursuye-yuruduler-arbede-yasandi-6492378/"]