Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında 23 Nisan tarihinde gerçekleşen telefon görüşmesine ilişkin AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’ndan çarpıcı yorum geldi.

Akbaşoğlu, Biden’in telefon etmek zorunda kaldığını belirterek, “Biden, kendisi aradı ve alttan almaya çalışan bir dille konuştu. Cumhurbaşkanımız da ‘FETÖ ve PKK'yla ilgili ayağını denk al’ derken gerekli sözleri söyledi” dedi.

Meclis’te Erdoğan-Biden telefon görüşmesi tartışmalara neden oldu. Özellikle CHP ve İYİ Parti liderlerinin ‘miyavladı’ eleştirilerine cevap veren AKP’li Akbaşoğlu, şunları söyledi:

* Sayın Cumhurbaşkanımız kimseden telefon beklemez. Sayın Biden, telefon etmek zorunda kaldı, kendisi aradı ve alttan almaya çalışan bir dille konuştu. (CHP’li Turan Aydoğan ‘Biden özür diledi mi?’ deyince) Sayın Cumhurbaşkanımız da ‘FETÖ ve PKK'yla ilgili ayağını denk al’ derken gerekli sözleri söyledi.

Akbaşoğlu’nun sözlerine CHP’li Müzeyyen Şevkin “Ey Biden!’ diyemiyorsunuz ama” ve CHP’li Özgür Karabat da “Alttan mı alacağız Biden'ı?” diye laf attı.

[caption id="attachment_6401603" align="alignnone" width="800"] AKP milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu / Depophotos[/caption]

ÖZKOÇ: AKP’Lİ BAŞKAN ‘ERMENİ KATLİAMI’ DİYOR…

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise AKP’li Kepez Belediye Başkanın “Ermeni katliamı” ile ilgili sözlerine kürsüden açıkladı. Özkoç sözlerini şöyle sürdürdü:

* Siz Ermeni soykırımında ciddi misiniz? Biden’ın yaptığı açıklamaya karşı samimi misiniz? Gerçekten rahatsızlık mı duyuyorsunuz? O zaman kalkın, şuna cevap verin: Bu sizin belediye başkanınız, Kepez Belediye Başkanı, sizin belediye başkanınız. Burada ses kayıtları da var.

* “Dünyanın çeşitli şehirlerinde 1915 olayları yani Ermeni Katliamı olarak bahsediliyor. Bu da Türkiye'nin bir ayıbı, Türkiye'nin ayıbı. Ama bizler yaşamadık, sizler yaşamadınız; yapanlar yanlış yapmışlar. Tabii ki özür dilenmesi gerekiyor. Ben de özür diliyorum” demiş.

[old_news_related_template title="TBMM: Biden'ın açıklaması yok hükmündedir" desc="TBMM, ABD Başkanı Joe Biden'in, 1915 olaylarını sözde 'soykırım' olarak nitelendirdiği konuşmasını kınadı. AKP, CHP, MHP, İYİ Parti oylarıyla kabul edilen TBMM Kararı'nda, 'ABD Başkanı'nın 1915 olaylarına ilişkin Ermeni lobilerinin iddialarını içeren tezleri sahiplenmesini, esefle ve şiddetle kınıyor, tarihin siyasi saiklerle tahrifinden başka anlam taşımayan bu temelsiz iftiraları en güçlü şekilde reddediyoruz' denildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/28/iecrop/ermen_16_9_1619584129.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/tbmm-bidenin-aciklamasi-yok-hukmundedir-6400092/"]

[old_news_related_template title="Dünya basını Erdoğan'ın Biden'a yanıtını yorumladı: Çekindi ve kendini frenledi" desc="Cumartesi günü 1915 olaylarını 'soykırım' olarak değerlendiren ABD Başkanı Biden'a pazartesi gecesi yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri uluslararası kamuoyunun gündemindeydi. Dünya basını, 'Erdoğan sert çıkmaktan çekindi' ve 'Erdoğan kendini frenledi' gibi başlıklar attı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/27/iecrop/erdogan-reuters_16_9_1619503538.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/dunya-basini-erdoganin-bidena-yanitini-yorumladi-cekindi-ve-kendini-frenledi-6398254/"]

[old_news_related_template title="ABD Başkanı Joe Biden, Erdoğan’ı aradı" desc="ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonla görüştü. Biden, Başkan olarak göreve gelmesinden 93. gün sonra Erdoğan ile ilk kez görüştü. Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Erdoğan, 'Sayın Biden ile ikili ilişkilerin stratejik doğası ve karşılıklı çıkar ilişkileri temelinde iş birliğinin genişletilmesi amacıyla birlikte çalışmanın önemi hususlarında mutabık kaldık' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/23/iecrop/biden-depo2_16_9_1604768663-880x495-1_16_9_1619201942.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/abd-baskani-joe-biden-erdogani-aradi-6392624/"]