Tayyar, sosyal medya hesabından son dönemde piyasada temel ihtiyaç maddesi sıkıntısının baş göstermesi, bazı ürünlerin piyasada temininde güçlük çekilmesi, şeker, yağ gibi hayati bazı hayati tüketim ürünlerinde ise ‘kota’ uygulamasına gidilmesine işaret ederek, iç-dış piyasa dengesinin kurulması gerekliliğini vurguladı.  Tayyar, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

STOKÇULUK HORTLAR

* İhracatta kırılan rekor, övünç vesilesidir.  Önemlidir. Her ürünün yüzde 90’ı ihraç edilip, iç talep karşılanamıyorsa o vakit düşündürücüdür. Enflasyon olarak geri döner, stokçuluk hortlar, faizle mücadeleye zarar verir. ‘Aşırı’ değil, ‘Kararında’ olmak gerek.

KUR DAYAĞI YİYORUZ

Tayyar, önceki gün ise yine sosyal medya hesabından faiz indirimlerinin bankacılık işlemlerine yansımadığını belirterek, “Uğruna ‘Kur dayağı’ yediğimiz politika faizindeki indirim, ne yazık ki bankacılık/kredi işlemlerine yansımıyor. Sigorta/dosya masrafı gibi kalemlerle kredi faizi (konut hariç) yıllık yüzde 20’nin üstünde. Bu kritik süreçte el atılması gereken bir mevzu da budur” paylaşımı yapmıştı.

BAKAN YÜKSELİŞ RAKAMLARINI PAYLAŞMIŞTI

Dün bir açıklama yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, kasım ayında ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33.4 artışla 21.5 milyar dolar olarak gerçekleştiğini duyurmuş, "Bu değer, bugüne kadarki en yüksek aylık ihracatımızdır. 12 aylık ihracatımız 221 milyar dolara, Ocak–Kasım döneminde ihracatımız 203.1 milyar dolara yükselmiştir” ifadelerini kullanmıştı

GAZİANTEP İHRACATI YÜZDE 28 ARTTI

Gaziantep İhracatçı Birlikleri (GAİB) tarafından yapılan açıklamada ise, Kasım 2021’de Gaziantep ihracatının yüzde 28 artışla 904 milyon 736 bin TL’ye yükseldiğine işaret edildi.

Açıklamada, Gaziantep’in bu rakamla en yüksek kasım ayı ihracatına ulaştığı vurgulandı.



 

[old_news_related_template title="AKP’li isim iş kıyağını böyle savundu: Bunda bir şey yok" desc="Kırıkkale Belediyesi’nin AKP’li meclis üyesi ve AKP Kırıkkale Gençlik Kolları eski Başkanı Emre Altunçanak, belediye meclis üyeliğinden istifa ederek belediyede mühendis olarak işe başladı. Belediyede işe alımına ilişkin açıklama yapmaktan kaçınan Atunçanak, “Bunda bir şey yok. Bunun çok büyük bir haber olduğunu düşünmüyorum” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/03/iecrop/detay-kopya-4_16_9_1638516419.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/akpli-isim-is-kiyagini-boyle-savundu-bunda-bir-sey-yok-6805234/"]