Büyükada, Kurşun Burnu Koyu'daki bir şahsın ihbarı polisi alarma geçirdi. Cuma günü 14.40'da yapılan ihbarda, Maden Mahallesi Büyük Tur yolu üzerinde bir kişinin elinde benzin bidonu olduğu ve ormanı yakmaya gidebileceği belirtildi. Bunun üzerine İstanbul Emniyetine bağlı motosikletli polisler olay yerine sevk edildi. Büyük Tur Yolu mevkiinde bir bidon bulunurken, ihbarla ilgili 3 şahıs ise bidonun 30 metre yanında Kurşun Burnu Koyu'nda yakalandı.

Gözaltına alınan Berna S., Gülnihal K. ve Avustralya vatandaşı Michael D. bidonu denizden çıkardıklarını, kirliliğe sebep olduğunu ve çöpe atmak için aldığını söyledi. Ekipler tarafından bidonun içinde benzin değil yağ olduğu tespit edildikten sonra gözaltına alınan şahıslar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

[old_news_related_template title="Mahallesi küle dönen vatandaş: Yapan varsa iki gözü kör olsun" desc="Antalya'nın Manavgat ilçesinde dün başlayan yangının sıçradığı Evrenleryavşi Mahallesi'nide 3 ahır ve bir okul küle döndü. Mahalle sakinlerinden Süleyman Öztürk, yangına sebebiyet verenlere tepki göstererek, “Yapan varsa iki gözü kör olsun, sürüne sürüne kalsın. Allah ona en büyük musibeti versin” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/29/iecrop/yngn-iha1_16_9_1627589655.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/mahallesi-kule-donen-vatandas-yapan-varsa-iki-gozu-kor-olsun-6563982/"]