CHP’li Bülent Tezcan’ın 29 Ekim 2016 tarihinde bir restoranda silahlı saldırıya uğradığı davanın karar duruşması yapıldı. Aydın 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan ve Tezcan’ın katılmadığı duruşmayı CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, İzmir milletvekilleri Murat Bakan, Mahir Polat, CHP Aydın milletvekilleri Süleyman Bülbül, Hüseyin Yıldız, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ve partililer izledi.



Sanık Alparslan Sargın’a "Silahla hayati tehlike geçirtecek, kemik kırığı oluşturacak şekilde yaralama ve zincirleme tehdit" suçundan 6 yıl 15 gün hapis ve 9 bin 750 lira para cezası verildi. Duruşmanın ardından açıklama yapan Avukat Celal Çelik, cezayı yetersiz bulduklarını ve karara itiraz edeceklerini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Aydın'da bir etkinliğe katılan Bülent Tezcan, akşam saatlerinde CHP Aydın İl Başkanlığı binasının üst katında bulunan restoranda partililerle yemek yedi. Bir başka masada oturan Alparslan Sargın, yerinden kalkarak Tezcan'ın masasına yönelmiş, silahını çekerek bir el ateş etmişti. Kurşunun ayağına isabet ettiği Bülent Tezcan yaralanırken, restorandan koşarak uzaklaşan saldırgan Kuşadası’nda yakalanmıştı.

[old_news_related_template title="CHP'li Tezcan'ın vurulması davasında şok ifadeler" desc="CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'a yönelik silahlı saldırıyla ilgili 1'i tutuklu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi. İki tanığın dinlendiği duruşmada sanıklardan A.S., olayı planlı olarak yapmadığını belirtip, 'İsteseydim, öldürebilirdim. Öldürmek için değil yaralamak için yaptım. Vatana saygı duymayana ben hiç saygı duymam. Şehitlere saygı için yaptım. Helalühoş olsun' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/tezcan8801.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/chpli-tezcanin-vurulmasi-davasinda-sok-ifadeler-1754381/"]

[old_news_related_template title="CHP'li Bülent Tezcan'ı vuran şahsa tahliye" desc="CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'a yönelik silahlı saldırının ardından açılan davada yargılanan 3 sanıktan tek tutuklu olan A.S.'nin (Alparslan Sargın), şartlı tahliyesine karar verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/tezcan-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/chpli-bulent-tezcani-vuran-sahsa-tahliye-1845648/"]