Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter hesabından Marmara Denizi'nde ortaya çıkan müsilajın fotoğraflarını ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde uygulanan 'Marmara Denizi Koruma Eylem Planı'nı paylaştı.

Müsilajın nedeninin CHP olduğunu ileri süren Oktay şu ifadeleri kullandı;

*Arıtma tesislerini "temel atmama" törenleri ile durduran CHP zihniyetinin İstanbul'umuzu getirdiği durumun fotoğrafıdır.

*Milletimiz müsterih olsun, her zaman olduğu gibi bu sorunu çözecek olan yine Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti iktidarıdır.



[old_news_related_template title="AKP'li vekilin 'Müsilaj CHP'nin uğursuzluğu' eleştirisine Kılıçdaroğlu'nun verdiği yanıt gündem oldu" desc="AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’in, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ‘Marmara Denizi’nde oluşan ve canlı yaşamını büyük ölçüde tehdit eden deniz salyasından (müsilaj) CHP’yi sorumlu tutması sosyal medyanın gündemi oldu. Aydemir, 'Marmara Denizi'ndeki müsilajın CHP'nin uğursuzluğundan kaynaklandığını' öne sürmüştü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu eleştiriye, 'Hayret sebebi Kılıçdaroğlu’dur dememiş. Bugünkü talihli partimiz' şeklinde yanıt verdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/05/iecrop/kilicdaroglu-depo-2_16_9_1622899687.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akpli-vekilin-musilaj-chpnin-ugursuzlugu-elestirisine-kilicdaroglunun-verdigi-yanit-gundem-oldu-6470460/"]

[old_news_related_template title="Prof. Dr. Cemal Saydam'dan müsilaj değerlendirmesi: Kritik Kanal İstanbul uyarısı" desc="CHP İstanbul İl Başkanlığı, Marmara’daki müsilaj sorunu hakkında Kalamış Sahili’nde Marmara için Şimdi ve Acil Forumu’nu düzenledi. Etkinlikte konuşan Deniz Bilimci Prof. Dr. Cemal Saydam, Kanal İstanbul projesinin Marmara'daki sorunu daha da arttıracağını belirterek 'Bir bardak su var elimizde, tepesine kadar dolmuş. Bir damla su bekliyor ki taşsın. Kanal İstanbul’u yaparsanız onun getireceği organik güç ve oksijen yükü, taştı taşacak denen suya bir bardak daha ilave etmektir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/12/iecrop/dha-musilaj-22_16_9_1623516919.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/prof-dr-cemal-saydamdan-musilaj-degerlendirmesi-kritik-kanal-istanbul-uyarisi-6483415/"]