CHP Milletvekilliği, Cumhuriyet Senato üyeliği ve İçişleri Bakanlığı görevlerinde bulunan Hasan Fehmi Güneş’in öldüğünü CHP’li milletvekilleri duyurdu.

CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, “Partimizin değerlerinden önceki dönemler milletvekilimiz ve İçişleri Bakanlarımızdan kıymetli ağabeyimiz #HasanFehmiGüneş'i kaybettik. Ailesine, partimize ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun” derken, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’da, “Hasan Fehmi Ağabeyin vefatına çok üzüldüm. Yürekli, yiğit bir siyasetçiydi. Faşizmin kanlı ve karanlık oyunlarını bozmak için yeri geldi hayatını ortaya koydu. Yaşamın hakkını verdi. Allah rahmet eylesin. Büyük ailemiz CHP'ye ve sevenlerine sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hasan Fehmi Güneş'i en son Keçiören'de ziyaret etmiştim. Bu sabah haber geldi hayata gözlerini yummuş. Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

İMAMOĞLU'NDAN PAYLAŞIM

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından Hasan Fehmi Güneş'in 2018 yılının ocak ayında gerçekleştirilen CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı Vefa Ödüllerinde yaptığı konuşmadan bir kesit paylaştı.

İmamoğlu videoyu, "Kıymetli büyüğümüz Hasan Fehmi Güneş'i Vefa Ödülleri törenimizde ağırlamıştık. Sosyal demokrat duruşunu, kararlı kimliğini ve yıllar süren mücadelesini hiç unutmayacağız. Allah rahmet eylesin" notuyla paylaştı.



"BENİ BEN YAPAN CUMHURİYET HALK PARTİSİ'DİR"

Vefa ödülüne layık görülen Güneş, törende şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyetin savcısı olarak ilçelerde görev yaptım. Cumhuriyet Halk Partisi ile tanıştım. Partiye katıldım, senatör seçildim, milletvekili seçildim. İçişleri Bakanı olarak görevlendirildim. Bu süre boyunca başarı sayılabilecek her aşama Cumhuriyet Halk Partisi'ne aittir. Beni ben yapan Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin ürünü olan bir siyasetçiyim. Asıl olan Cumhuriyet Halk Partisi'dir."

 

 

HASAN FEHMİ GÜNEŞ İÇİN TÖREN DÜZENLENECEK

Milletvekilliği, Cumhuriyet Senato üyeliği ve İçişleri Bakanlığı görevlerinde bulunan Hasan Fehmi Güneş için 24 Kasım Çarşamba günü saat 11.00’da TBMM'de tören yapılacak.  Güneş’in cenazesi törenden sonra memleketi Sakarya'nın, Karapürçek ilçesine götürülecek. Cenaze 25 Kasım Perşembe günü burada toprağa verilecek.

HASAN FEHMİ GÜNEŞ KİMDİR?

Hasan Fehmi Güneş 1934 yılında Adapazarı'nda doğdu.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Hasan Fehmi Güneş Nallıhan Cumhuriyet Savcılığı, Sakarya Mühendislik Akademisi Öğretim Görevliliği, Serbest avukatlık, Cumhuriyet Senatosu Sakarya Üyeliği (12 Ekim 1975 - 12 Eylül 1980) görevlerini gerçekleştirdi.

XVIII. ve XXII. dönem CHP İstanbul Milletvekiliği ile İçişleri Bakanlığı da yapmış olan Hasan Fehmi Güneş 5 Ekim 1979 tarihinde hükûmetten istifa etti.

Hasan Fehmi Güneş 23 Kasım 2021'de hayatını kaybetti.

[old_news_related_template title="Zam kararı sonrası CHP'den peş peşe erken seçim çağrısı" desc="Otogaza yapılan ve bu ay dördüncü olan zam sonrası CHP'den peş peşe açıklamalar geldi. CHP'li siyasetçiler, 'Erken seçim' çağrısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/22/iecrop/chp-12_16_9_1637595554.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/zam-karari-sonrasi-chpden-pes-pese-erken-secim-cagrisi-6783951/"]