İzmir'in Urla ilçesi açıklarında saat 07.00'da 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremin merkez üssünün Urla'ya 56.18 kilometre uzaklıkta olduğu ve yerin 3.97 kilometre altında gerçekleştiği belirlendi.

AYDIN'DA VE MANİSA'DA DA HİSSEDİLDİ

9 dakika sonra ise 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. İkinci depremin ise Urla'ya 57.22 kilometre uzaklıkta olduğu ve yerin 7.16 kilometre altında gerçekleştiği belirlendi.

4.3 büyüklüğündeki depremin artçı olduğu açıklandı. Korkutan sarsıntılar İzmir'in yanı sıra Manisa ve Aydın'da da hissedildi.



SOYER: HERHANGİ BİR HASAR YOK

Bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer "Ege Denizi'nde meydana gelen ve şehrimizde de hissedilen deprem sonucunda herhangi bir hasar gerçekleşmemiştir. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Urla açıklarında gerçekleşen 5.1 büyüklüğündeki depremde an itibariyle ilimizde herhangi bir olumsuzluk meydana gelmemiştir. Geçmiş olsun İzmir. Allah ülkemizi ve şehrimizi tüm afetlerden korusun."

AFAD: GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada ise "Urla ilçesi açıklarında meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

AHMET ERCAN: DAHA BÜYÜĞÜ ŞAŞIRTICI OLUR

Jeofizikçi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yaşanan iki depremle ilgili şunları söyledi:

"Sisam’ın batısında İkerya adasında saat 07:00’da, M5,3’lük deprem 4,8 km derinde oldu. 30 Ekim 2020 Sisam M7,0’lık depremin gerginlik eklemesiyle oluşmuş artçı, az yıkımlı bir ortanca deprem. İzmir, Kuşadası'nı salladı. Daha büyüğü şaşırtıcı olur."

ADALAR DEPREMLE UYANDI

Depremlerin adalarda yaşayan halklarda tedirginlik yarattığı, bölge halkının uzun süre evlerine giremediği açıklandı. Depremde ilk gelen bilgilere göre adalarda da can kaybı olmadığı açıklanırken İkaria, Mikonos, Patmos, Samos ve Sakız adalarında belediye ve sivil savunma ekiplerinin kırsal kesimlerdeki köylerde hasar tespiti için çalışmalara başladığı ve bazı köy yollarında heyelanların olduğu belirtildi.

BEKLENEN BİR DEPREM OLDUĞU AÇIKLANDI

Jeoloji ve Doğal Afet Yönetimi Dinamik Tektoniği profesörü Efthymios Lekkas,  ANT1 televizyonuna yaptığı açıklamada  "Öngörebildiğimiz ve beklediğimiz bir depremlerdi. Geçen yıl 30 Ekim'de Samos depremini yaşadığımız bölgede ama biraz daha batıda gerçekleşti. Aynı yarık olduğu anlamı olmaksızın aynı boşluktadır. İkeria yakınlarında geçmişte buna benzer birçok deprem meydana geldi, hareketliliği izliyoruz ancak endişemiz yok” diye konuştu.


DAKİKA DAKİKA SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFAD SON DEPREMLER

[old_news_related_template title="Mahalleyi savaş alanına çeviren hortum deprem korkusu yaşattı" desc="Antalya’da dün akşam şehir merkezinde çıkan ve bir mahalleyi savaş alanına çeviren hortumun verdiği hasar havanın aydınlanmasıyla ortaya çıktı. Apartmandaki dairelere zarar verip, 2 çocuk parkındaki dev ağaçları kökünden sökerek deviren hortum güvenlik kamerasına yansıdı. Vatandaşlar, ‘Bina sallanıyordu, deprem oluyor sandık” sözleriyle yaşadıkları kokuyu dile getirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/28/iecrop/resim1_19227917_16_9_1638096153.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/deprem-korkusu-yasatan-hortum-mahalleyi-savas-alanina-cevirdi-6795222/"]