Foto: SÖZCÜ / Alaçatı'yı vuran hortum böyle görüntülendiAlaçatı Port'ta bir inşaatta işçilerin kaldığı prefabrik yapı hortum nedeniyle parçalandı. Bu esnada içerde bulunan 16 işçi yaralandı. İnşaatta bulunan kule vinç de hortum nedeniyle devrildi.
Hortum öylesine güçlüydü ki arabaları devirdi.Alaçatı Port Limanı'nda bulunan bazı tekneler ve iki lüks yat alabora oldu, elektrik direkleri ve ağaçlar devrildi.
Foto: SÖZCÜHortumun şiddetiyle çok sayıda araç da devrildi. Ev ve iş yerlerinde büyük hasar meydana gelirken, pek çok evin de çatısı uçtu. Hortumun boyutları ise sabahın ilk ışınlarında ortaya çıktı.
Foto: SÖZCÜ / İnşaat işçilerin kullandığı prefabrik yapı hortumda parçalandı, 16 işçi yaralandıSÖZCÜ’ye bilgi veren Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran "Hasar tespitlerimiz devam ediyor. Yer yüzündeki cennet Çeşme dün gece kısmi cehennemi dün gece yaşadı. Büyük bir felaketi ucuz atlattık. Tüm ekiplerimizle buradayız enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. 16'sı inşaat işçisi 18 vatandaşımız yaralandı. Belinde kırık olan bir yaralı ile birlikte 4 yaralının tedavisi devam ediyor diğerleri taburcu edildi.” dedi.
Foto: SÖZCÜBÜYÜK HASAR OLUŞTU
Hortumun Alaçatı Port tarafında büyük hasarlara neden olduğunu aktaran Oran, ilk belirlemelere göre, 4 teknenin battığını, 10 otomobilin hasar gördüğünü söyledi. Hortumun Büyük Sanayi mevkiini de etkileyerek çatıları uçurduğunu söyledi. Bu bölgede hayvan damları bulunduğunu belirten Oran, “Ne yazık bazı küçükbaş hayvanlar telef oldu. Bir damın altında ise çok sayıda hayvan kaldı. Ekiplerimiz onları kurtarmaya çalışıyor” dedi.
Foto: SÖZCÜ/Hortum nedeniyle limanda demirli tekneler de alabora oldu.