İlçeye bağlı Karatepe ve Bozkuyu köyleri arasındaki ormanlık alanda, saat 13.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Ekipler, rüzgarın da etkisiyle yayılan yangını kontrol altına almak için çalışma başlattı.

KÖYLÜLER TRAKTÖRLERLE BÖLGEDEN TAŞINDI

Yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek çevredeki bazı ev, bahçe ve tarlalara sıçradı. Köylerde yaşayanlar, panikle evlerini terk etti. Köylüler, traktörlerle bölgeden taşındı. Bu sırada bir evin ahırı, alevlerin arasında kaldı; inekleri ölenler ise feryat etti.



KARATEPE ARSLANTAŞ MİLLİ PARKI DA TEHLİKEDE

Öte yandan alevlerin ilerlemesi halinde açık hava müzesinin bulunduğu Karatepe Arslantaş Milli Parkı'nın da tehlikede olduğu belirtildi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için karadan ve havadan müdahalesi devam ediyor.
(DHA)

[old_news_related_template title="Manavgat'ta büyük orman yangını" desc="Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 4 ayrı noktada orman yangını çıktı. Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangın bölgesinde alevler, yerleşim yerleri ve tarım alanlarına da sıçradı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 'Böylesi hiç olamamıştı, 4 bölgede başlaması düşündürücü' diye konuştu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/28/iecrop/manavgatta-4-noktada-orman-yangini-2-yeniden-_3351_dhaphoto1_16_9_1627473243.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/manavgatta-buyuk-orman-yangini-mahalleler-bosaltilmaya-baslandi-6561403/"]