İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, yurt genelinde devam eden yangınlarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Kadıoğlu, “Mevcut orman yangınları büyük ölçüde günümüzdeki meteorolojik şartlardan kaynaklanıyor. Şu an kuzey yarım kürede binlerce orman yangını var. Ateşe dikkat edelim” ifadelerini kullandı.

"BOŞ KOMPLO TEORİLERİ İLE BİR ŞEYİ ÇÖZEMEYİZ"

Kadıoğlu, Manavgat’daki yangının ‘fön rüzgarı’ etkisinde olduğunu belirterek, “Boş komplo teorileri ile bir şeyi çözemeyiz. Karadeniz’den gelip İç Anadolu'yu gecerek Toroslar'dan Akdeniz kıyılarına inen rüzgar ile her yer kurudu ve adyabatik olarak ısındı. Yakıt ve oksijen var. Biz sadece ısı kaynaklarını kontrol edebiliriz" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Orman yangını çıkarmak için gelen 2 terörist yakalandı iddiası" desc="Manisa, İzmir ve Bursa’da keşif yapıp orman yakma eyleminde bulunduktan sonra yurt dışına kaçacakları iddiaları üzerine PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü üyesi 2 kardeş, MİT, Jandarma ve Emniyetin ortak operasyonu ile yakalandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/29/iecrop/kilis-iha3_16_9_1627586878.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/orman-yangini-cikarmak-icin-gelen-2-terorist-yakalandi-6563866/"]