8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenmesi planlanan etkinlik için eylemciler Taksim'de toplandı. Sabah saatlerinden itibaren Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nin giriş çıkışları güvenlik güçlerince bariyerlerle kapatıldı. Taksim Meydanı'nın çevresine TOMA'lar yerleştirildi.



Eylemciler İstiklal Caddesi'nin ara sokaklarında ve Sıraselviler Caddesi'nde toplanmalarını sürdürüyor. Kapanan sokaklar nedeniyle birçok turistin otellerine ve bazı vatandaşların Cihangir tarafındaki evlerine doğrudan gidemediği görüntülere yansıdı.



KAFTANCIOĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Kadınların, örgütlü kadınların korkusu neler yaptırıyor neler...Sabah saatlerinden bu yana kuşatılmış Taksim. Vatandaşı mağdur, trafiği rezil ettiniz iyice. Dünyayı örgütlü kadınlar dönüştürecek ve tek adamlar gidecek" diyerek güvenlik önlemlerine tepki gösterdi.



Eylemciler Karaköy yönüne doğru yürüyüşe geçti. Kalabalık grubun üstünde polis helikopterinin birkaç kez tur atarak denetimde bulunduğu görüldü.

Ara sokaklarda devam eden yürüyüşe evlerin pencere ve balkonlarından ıslık ve alkışlarla destek sağlandı.

CANAN KAFTANCIOĞLU DA KATILDI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yürüyüşe katılım sağladı. Kaftancıoğlu, "Meydanları hapsederek kadınları engelleyeceklerini, susturacaklarını zannedenlere sadece gülünür. On binlerce kadın da ağız dolusu gülüyor an itibariyle. Ve biliyoruz ki kadın gülüşüyle güzelleşecek, kadın mücadelesiyle özgürleşecek dünya" açıklamasında bulundu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen kadın yürüyüşü polis barikatına kadar devam etti. Konfeti ve alkışlar eşliğinde yürüyüş sonlandı. Eylemciler olaysız dağıldı.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Taksim'de toplanan eylemcilerden bir grup, polisin bariyerlerle kapattığı alana girmek istedi. Polisler eylemcilere müdahale ederek geçiş izni vermedi.

[old_news_related_template title="Ünlülerden 8 Mart Kadınlar Günü paylaşımları" desc="Ünlü isimler bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel sosyal medyadan duygu ve düşüncelerini ifade ediyor. İşte ünlülerin 8 Mart paylaşımları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/08/iecrop/8martdunyakadinlargunu_16_9_1615215297.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/unlulerden-8-mart-kadinlar-gunu-paylasimlari/"]

[old_news_related_template title="İsimler farklı senaryolar aynı... Kadına şiddet bitmiyor!" desc="Ankara'da bir kadının tartıştığı eşi tarafından yere yatırılıp darp edilmesi cep telefonuyla görüntülendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/08/iecrop/detay-kurtarildi-kopya-12_16_9_1615204781.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/isimler-farkli-senaryolar-ayni-kadina-siddet-bitmiyor-6302449/"]