Uğur Mumcu ölümünün 28. yılında memleketi Kırşehir'de ve tüm Türkiye'de anılıyor. Mumcu için düzenlenen anma törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Öldüğünde arkasından çok şey söylendi; bütün karanlıkların aydınlanacağını, faillerin yakalanacağını, asıl faillerin üzerine gidileceğini ısrarla söylediler. 28 yıl geçti, asıl failler hala karanlıkta. Ona bir borcumuz var: o, ölmeden önce diyordu ki ‘vurulduk ey halkım unutma bizi’. Biz onu unutmayacağız” dedi.

“KARANLIKLARA IŞIK TUTMAYI ONDAN ÖĞRENDİK”

“28 yıl önce onu sonsuzluğa uğurladık” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, “Binlerce kişi onu sonsuzluğa uğurladı. O halktan birisiydi. Büyük Kuvayı Milliyeciydi. Araştırmacı gazeteciliği ondan öğrendik. Karanlıklara ışık tutmayı ondan öğrendik. Direnmeyi, kalpaklı Kuvayı Milliyeci olmayı ondan öğrendik. O, karanlıklara ışık tutan birisiydi. Öldüğünde arkasından çok şey söylendi; bütün karanlıkların aydınlanacağını, faillerin yakalanacağını, asıl faillerin üzerine gidileceğini ısrarla söylediler. 28 yıl geçti, asıl failler hala karanlıkta” şeklinde konuştu.

“BİZLER VAR OLDUKÇA UĞUR MUMCU DA VAR OLACAKTIR”

Kılıçdaroğlu, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Ona bir borcumuz var: o, ölmeden önce diyordu ki ‘vurulduk ey halkım unutma bizi’. Biz onu unutmayacağız. O bizim yüreğimizde, o bizim kalbimizde. Onu unutmak mümkün değil. Ülkesini seven, bayrağını seven herkes Uğur Mumcu’yu hiç unutmayacaktır. Uğur Mumcu medyanın bir lideridir, bir önderidir, bir aydınlanmacısıdır. Dolayısıyla bir Cumhuriyet değeridir. Onu unutmak zaten mümkün değildir. Bizler var oldukça Uğur Mumcu da var olacaktır.”

Mumcu, 24 Ocak 1993 tarihinde Ankara’da Karlı Sokak'taki evinin önünde arabasına konan C-4 tipi plastik bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirmişti.

[old_news_related_template title="Gaffar Okkan ölümünün 20. yılında anılıyor" desc="Gaffar Okkan, tam 20 yıl önce Diyarbakır’da bir suikast sonucu hayatını kaybetti. Hakkında bir çok yazı ve kitap yazılan Gaffar Okkan, 4 yıllık görevinin ardından halkın sevgilisi haline gelmeyi başarmıştı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/24/iecrop/gaffar-okkan-depo_16_9_1611467631.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/gaffar-okkan-olumunun-20-yilinda-aniliyor-6225740/"]