Operasyon, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 19 Kasım’da gerçekleştirildi.

Cezaevinde bulunan Ümit Y. ve yurt dışında olduğu belirtilen “Max” lakaplı Mehmet Sabri Ş.’nin adamlarına yönelik operasyonda 9 şüpheli yakalandı. Aramalarda 5 tabanca, 1 tüfek ele geçirildi.

ARA OPERASYON DÜZENLENDİ

Aralarında husumet bulunan; Bağcılar, Güngören  ve Bahçelievler’de karşılıklı yaralama olaylarına karıştıkları iddia edilen iki grup üyelerine ara operasyonlar da düzenlendiği öğrenildi.

ADLİYEYE GÖNDERİLDİLER

Operasyonda yakalanan şüphelilerin emniyetteki işlemleri bugün tamamlandı. Şüphelilere, "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal veya Ticareti", "Kasten Yaralama", "Mala Zarar Verme" ve "Tehdit" gibi suçlar yöneltildi. Şüpheliler, çevik kuvvet aracıyla Bakırköy Adliyesine gönderildi. Yurt dışındaki Mehmet Sabri Şirin’in de dosya kapsamında arandığı belirtildi.

DAHA ÖNCE DE OPERASYON DÜZENLENMİŞTİ

Özellikle Güngören, Bahçelievler ve Bağcılar’da etkin olan Şirinler suç örgütü geçmişte, Sarallar olarak bilinen suç örgütü üyeleri ile de çatışmıştı.

Mehmet Sabri Ş.’nin 2016’da öldürülen Azerbaycanlı suç örgütü lideri Rövşen Caniyev’in kardeşiyle bir restoranda görüşürken düzenlenen operasyonda çok sayıda silah ele geçirilmişti.

Azerbaycanlı ismin; ağabeyinin katili olduğu iddia edilen Lotu Quli lakaplı Nadir Salifov’u öldürmek için Mehmet Sabri Ş.’ye 5 milyon dolar teklif ettiği öne sürülmüştü.

52 ŞÜPHELİ YAKALANMIŞTI

Çingene Ümit lakaplı Ümit Y.’nin grubunun da Bahçelievler, Bağcılar, Zeytinburnu ve Güngören’de etkin olduğu biliniyor.

Ümit Y.’nin adamlarına yönelik 2019’da organize polisinin düzenlediği operasyonda 52 şüpheli yakalanmıştı. Çetenin 4 kişinin ölümü ve 3 kişinin yaralanması eylemlerine karıştığı da iddia edilmişti.

[old_news_related_template title="'Max' ve 'Çingene Ümit’ çetelerine operasyon" desc="İstanbul, Giresun ve Tekirdağ’da düzenlenen operasyonlarda, aralarında husumet bulunan ve karşılıklı eylem hazırlığı yapan iki ayrı suç çetesine mensup 7 şüpheli yakalandı. Baskınlarda 5 ruhsatsız tabanca ile 1 av tüfeği ele geçirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/19/iecrop/resimid_181051341_18105134_16_9_1637305806.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/max-ve-cingene-umit-cetelerine-operasyon-6777746/"]