Olay, Muhsin Çelebi Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde yaşandı. Corona virüsü tedbir ve önlemleri kapsamında saat 21.00’den sonra denetim yapan polis ve bekçiler, yolda maskesiz yürüyen Hamidi B. (23) ve Abdulnaser Ö. (23) isimli 2 yabancı uyruklu genci durdurdu.

Kısıtlama muafiyet belge kontrolü yapan ekipler 2 gencinden belgesi olmadığını ve kısıtlamaya uymadıklarını tespit ederken, gençlere kısıtlamaya uymamaktan 3 bin 150’şer TL ve maske takmamaktan 930’ar TL olmak üzere toplam 8 bin 160 TL para cezası kesti.

Ceza işlemi sırasında basın mensuplarının “Neden maske takmıyorsunuz?” sorusunu yanıtlayan Hamidi B., “Bakkaldan geliyoruz ağabey. Evimiz üst taraf. Maske elimizde çekirdek çitliyorduk" diye cevap verdi.

Abdulnaser Ö. isimli genç ise, “Maske elimde telefonla konuşuyordum, başka bir şey yok” dedi. Ceza işlemi uygulanan 2 genç polis memurlarınca maske, mesafe, hijyen ve kısıtlama konusunda bilgilendirilerek evlerine gönderildi. (İHA)



[old_news_related_template title="Corona virüsü aşısında Türkiye'ye kötü haber" desc="Avrupa Birliği, iki aydır konuşulan 'Aşı pasaportu' konusunda görüşmelere başladı. Dün yapılan online AB zirvesi 4.5 saat sürdü ve başta aşı pasaportu olmak üzere çeşitli konularda kararlar alındı. AB'nin onayladığı aşıları olanlara vize verilmesi gündeme gelirken Türkiye'de kullanılan Çin yapımı aşının AB'den henüz onay almaması gündem oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/26/iecrop/corona-reuters_16_9_1614322618.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/corona-virusu-asisinda-turkiyeye-kotu-haber-cin-asisi-olana-ab-vizesi-yok-6282748/"]

[old_news_related_template title="Profesörden çöl tozu uyarısı: Corona daha fazla havada kalır" desc="Avrupa'da etkisini sürdüren çöl tozlarının hafta sonu Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları öğretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, virüsün çöl tozları nedeniyle havada daha fazla kaldığını vurguladı, maske kullanımına daha fazla dikkat edilmesi uyarısını yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/26/iecrop/fotodha.coltozu_16_9_1614321770.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/col-tozu-alarmi-corona-daha-fazla-havada-kalir/"]