Olay, dün akşam 20.30 sıralarında Basmane Gar önünde meydana geldi. Trans birey olduğu iddia edilen A.Y. ile kimliği belirsiz bir kişi arasında tartışma çıktı.
Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirsiz kişi, A.Y.'yi göğsünden bıçakladı. Bıçaklı saldırgan olay yerinden kaçarken, yaralanan A.Y. yolun karşısına geçerek lokantadaki vatandaşlardan yardım istedi.

A.Y. bu sırada kanlar içinde yere yığıldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. A.Y., sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedaviye alınan A.Y., tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. A.Y.'nin cenazesi, incelemelerin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Öte yandan, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kaçan şüphelinin yakalanması için harekete geçti.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili olarak yine trans birey olduğu ileri sürülen B.Ç., polis tarafından gözaltına alındı. Bir görgü tanığının polisteki sabıkalılar dosyasındaki fotoğrafından teşhis ettiği B.Ç.'nin 'uyuşturucu kullanmak', 'kasten yaralama', 'tehdit', 'oto hırsızlığı', 'cinsel saldırı' suçlarından çok sayıda kaydı bulunduğu bildirildi.

A.Y.'nin de 'hırsızlık', 'uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak', 'yağma' ve 'kasten yaralama' suçlarından poliste kaydı bulunduğu ifade edildi.
DHA


[old_news_related_template title="Denizli'deki cinayet kan davası çıktı: 7 kişi tutuklandı" desc="Denizli’nin Honaz ilçesine uzanan kan davasında 2 ay önce öldürülen Veysi Özbey’in katil zanlıları 4 ayrı kentte yapılan operasyonla gözaltına alındı. Aralarında bir uzman çavuşun da yer aldığı 7 şüpheli tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/26/iecrop/cinayet-23_16_9_1637946726.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/denizlideki-cinayet-kan-davasi-cikti-7-kisi-tutuklandi-6792530/"]