Mersin’de hakkında tutanak tuttuğu gerekçesiyle meslektaşını pompalı tüfekle öldüren Dr. Hasan Çayır’ın, daha önce görev yaptığı sağlık merkezlerinde de vukuatlı olduğu ortaya çıktı.

Dr. Çayır’ın, kısa bir süre önce Toroslar ilçesindeki bir sağlık merkezinde disiplinsiz davranışları nedeniyle olayın yaşadığı merkeze gönderildiği, orada da görev yapan hemşirenin üzerine kaynar su döktüğü iddia edildi.

Doktor cinayetine sosyal medya tepki yağarken, mersin tabip odası başkanı Dr. Mehmet Antmen, “Olay önceden görmezden gelinmiş ve gerekli denetim ve ceza uygulanmamış” dedi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Mersin’de yaşanan olaydan sosyal medyanın da gündemine düştü. Sosyal medyada yapılan yorumlarda katil zanlısı Dr. Hasan Çayır’ın, görev yaptığı sağlık merkezlerindeki yaşadığı olaylara dikkat çekilerek, “cinayet resmen geliyorum demiş’ ifadeleri kullanıldı.

[caption id="attachment_6720554" align="alignnone" width="578"] Meslektaşını öldüren Dr. Hasan Çayır[/caption]

“DAHA ÖNCE DE SORUNLAR YAŞAMIŞ”

Yaşanan olayı değerlendiren Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, cinayeti işleyen doktorun Toroslar ilçesinde görevliyken meslektaşlarıyla tartışıp sorunlar yaşadığını, bunun üzerine olayın yaşandığı Mezitli güçlendirilmiş göçmen sağlığı Merkezi’ne gönderildiğini de dile getirerek, “Toroslardan Mezitli’ye göndermek ödüllendirilmektir. Bir anlamda ve göz göre göre cinayete yol açmaktır” diye konuştu.

"DOKTORLAR TİCARİ REKABET İÇİNDE"

Yaşanan bu olayda bir doktorun ölmesi kadar zanlının da doktor olmasının ciddi bir sıkıntı olduğunun altını çizen Dr. Antmen, 2002 yılında başlatılan sağlıkta dönüşüm programı ile sağlıkta sıkıntıların had safhaya geldiğinin altını çizdi. Antmen, şöyle konuştu:

“Örneğin aile hekimliği getirdiler. Doktorun doktorla ticari olarak rekabet ettiği bir uygulama. Bugün sadece Mersin’de 20-30 aile sağlık merkezinde doktorlar birbirleriyle konuşmuyorlar ve kavgalı, psikolojik şiddetin olduğu bir ortam yaşıyoruz.”

[caption id="attachment_6720514" align="alignnone" width="578"] Meslektaşı tarafından pompalı tüfekle öldürülen Dr. Ahmet Dikmen[/caption]

"DOKTORUN DOKTORU VURDUĞU CİNAYETLERİ DAHA ÇOK GÖRECEĞİZ"

Sağlıkta dönüşümün ilk başladığı yıllarda hükümetin vatandaşlara doktorları paragöz olarak göstererek, hekimle vatandaşın arasını açmaya çalıştığını da dile getiren Dr. Antmen, şöyle dedi:

“Ama bu sağlıkta ticarileşme ve rekabet yakında hekimlerin birbirini vurmasını getireceğini 2005 yılında basına demeç vererek söyledim. Bunun önüne geçmek için Sağlık Bakanlığı’nın kamusal bir sağlık hizmete geçmesi gerekir.

Sağlık bakanlığı bir önlem almazsa şundan eminim; doktor cinayetleri devam edecek, hatta doktorun doktoru vurduğu cinayetleri daha çok göreceğiz maalesef.”

MAHKEMEYE ÇIKARTILDI

Bu arada kendisi hakkında tutanak tuttuğu iddiasıyla mesai arkadaşı Dr. Ahmet Dikmen’i, pompalı tüfekle vurarak ölümüne neden olan ve yapılan sorgulamada suçunu itiraf ettiği belirtilen Dr. Hasan Çayır, sabah erken saatlerde polisin yoğun güvenlik önlemleri altında mahkemeye çıkartıldı. Olayda yaşamını yitiren Dr. Ahmet Dikmen’in ise cuma günü Mersin’de toprağa verileceği öğrenildi.

[old_news_related_template title="Doktoru öldüren doktor SEGBİS’le bağlandığı duruşmadan atıldı" desc="Baltalimanı Kemik Hastanesi'nde görevli meslektaşı Doktor Kaan Erol’u 75 defa bıçaklayarak öldüren tutuklu sanık Yavuz Sümter'in ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davada, duruşmaya SEGBİS ile katılmasına rağmen Sümter'in, mahkeme düzenini bozması sebebiyle mahkeme salonuyla bağlantısı kesildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/28/iecrop/5d243d56-82b0-4529-98dd-5599e08cb634_16_9_1622191092.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/doktoru-olduren-doktor-segbisle-baglandigi-durusmadan-atildi-6455458/"]