Olay, perşembe günü saat 23.45 sıralarında Rafetpaşa Mahallesi'ndeki bir apartmanda meydana geldi. 'Mira Güneş' isimli trans bireyin 4'üncü katta oturduğu dairenin bir üst katında yine kendisine ait kiralık boş daireden kötü kokular gelmesi üzerine aparman sakinleri durumu, Güneş'in yakınlarına bildirdi.

Daireye giren yakınları, Güneş'in çekyatın içinde battaniyeye sarılı halde cansız bedeniyle karşılaştı. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede, Güneş'in başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü ve yüzünün tanınmayacak hale geldiği belirlendi. Güneş'in öldürüldükten sonra battaniyeye sarılarak çekyatın içerisine koyulduğu tespit edildi. Sinir krizi geçiren Güneş'in yakınları, sağlık ekipleri tarafından sakinleştirildi.

EN SON 18 ŞUBAT TARİHİNDE GÖRÜLDÜ

Araştırmada bir süredir kendisine ulaşılamayan Güneş'in en son 18 Şubat tarihinde görüldüğü ve bir daha haber alınmadığı ortaya çıktı. Güneş'in zaman zaman il dışına gezmeye gittiği için, gene il dışında olabileceğini düşünen yakınları defalarca aramalarına rağmen telefona cevap verilmemesi üzerine endişelenerek 1 Mart tarihinde Çamdibi Polis Merkezi'ne kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Güneş'in kim ya da kimler tarafından öldürüldüğünün belirlenmesi için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, geniş çaplı soruşturma başlattı. Polis, Güneş'in yakınlarının ifadesine başvururken, evin çevresinde bulunan güvenlik kameraları da incelemeye alındı.

Ekiplerin çalışması sonucu, olaya karıştıkları ileri sürülen S.G., M.İ. ve T.T. yapılan operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. (DHA)

[old_news_related_template title="Trans bireyin yüzüne kezzap atan saldırgan tutuklandı" desc="İstanbul Beyoğlu'nda trans bireyin yüzüne kezzap atarak yaralayan Emre B. tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/13/iecrop/tutuklama-dha-1_16_9_1615653293.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/trans-bireyin-yuzune-kezzap-atan-saldirgan-tutuklandi-6312215/"]

[old_news_related_template title="Trans birey ile genç kadın, saç saça baş başa kavga etti" desc="İzmir'in Konak ilçesinde, trans birey ile bir kadının, saç saça baş başa kavgası cep telefonu ile görüntülenip, sosyal medyada paylaşıldı. İkilinin, polise şikayetçi olmadığı öğrenildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/29/iecrop/detay-kopya-11_16_9_1611915508.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/trans-birey-ile-genc-kadin-sac-saca-bas-basa-kavga-etti-6234210/"]