Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanan tek ilaç olan Remdesivir'i mercek altına ala bilim insanları araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

ABD merkezli Gilead Sciences Inc tarafından yapılan araştırmada, antiviral ilaç Remdesivir'in erken kullanılmaya başlandığında, yüksek riskli corona virüsü hastalarında hastaneye yatış riskini yüzde 87 oranında azalttığı tespit edildi. Ayrıca hastaneye başvuruların da yüzde 81 oranında azaldığı belirlendi.

Uzmanlar, halihazırda hastanede corona virüsü ile mücadele eden kişilerin tedavisinde Remdesivir'in kullandığı belirtilirken, hastalığın ön safhalarında da bu ilacın kullanılması gerektiğini vurguladı.

ABD'de salgın konusunda en yetkili isim olarak adlandırılan ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci, Remdesivir'in corona virüsü tedavisinde 'net bir etkisi' olduğunu söylemişti.

Gilead Sciences Inc, araştırma sonuçlarının Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ile paylaşıldığı bilgisini de aktardı.

[old_news_related_template title="DSÖ'den sevindiren corona virüsü raporu" desc="Dünya Sağlık Örgütü, Delta başta olmak üzere ortaya çıkan ve bulaşıcılığı daha yüksek olan varyantlara rağmen, corona virüsü vakalarında ve ölüm oranlarında düşüş kaydedildiğini açıkladı. DSÖ tarafından yayımlanan raporda, Türkiye, en çok vaka görülen ülkeler arasında dördüncü sırada yer aldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/22/iecrop/indir-45_16_9_1632322657.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/dsoden-sevindiren-corona-virusu-raporu-6664178/"]

[old_news_related_template title="FDA'dan Pfizer-BioNTech aşısı için üçüncü doz kararı: 65 yaş üstü ve yüksek riskli kişiler için onay" desc="ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen corona virüsü aşısının üçüncü dozunun 65 yaş ve üstü kişiler ile yüksek risk kategorisinde kişilere uygulanmasına onay verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/23/iecrop/asi-reuters-10_16_9_1632372072.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/fdadan-pfizer-biontech-asisi-icin-ucuncu-doz-karari-65-yas-ustu-ve-yuksek-riskli-kisiler-icin-onay-6664820/"]