Teknoloji devi Google'ın yeni denizaltı internet kablosu projesi tamamlandı. Yazılım dünyasının ünlü isimlerinden Grace Hopper'ın adını alan kablo, New York, İngiltere ve İspanya'yı birbirine bağlıyor. Tam 6 bin 250 kilometre uzunluğundaki kablo, Salı günü İngiltere'nin Bude kentine ulaştı. Kablonun bir başka ucu da bu ayın başlarında İspanya'nın Bilbao kentine ulaşmıştı.

Gelecek yıl hizmete girecek kablo sistemi saniyede 350 terabit veri aktarma kapasitesine sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. Yeni kablo ile uluslararası internet veri trafiğinin daha da hızlandırılması da bekleniyor.

Grace Hopper, Google'ın tek denizaltı kablosu değil. Bu yılın başlarında da şirket, Doğu kıyısından Güney Amerika boyunca uzanan Firmina denizaltı internet kablosunu hayata geçireceklerini duyurmuştu. Kabloyu inşa etme sözleşmesi bu yılın başlarında New Jersey kablo sağlayıcısı SubCom ile imzalandı. Google ve SubCom, daha iyi internet bağlantısı ve güvenilirlik için tasarlanmış yeni optik fiberler kullanıyor.

[old_news_related_template title="Google'dan karanlık mod güncellemesi" desc="Google, masaüstünde 'arama' için karanlık mod güncellemesini yayına aldı. Güncelleme şu anda yayında olsa da herkesin kullanımına sunulması birkaç gün veya hafta sürebilir." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/12/iecrop/google_reuters_16_9_1631431647.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/googledan-karanlik-mod-guncellemesi-6644629/"]

[old_news_related_template title="Facebook'ta çifte standart: Kurallar herkes için farklı işliyor" desc="Wall Street Journal'ın haberine göre, Facebook yıllardır ünlülerin ve politikacıların, diğer kullanıcılarının tabi olduğu kurallardan kaçınmalarına izin veren 'XCheck' adlı az bilinen bir programa sahip. Program ile sosyal medya platformunda ayrıcalıklı bir VIP listenin olduğu iddia ediliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/14/iecrop/mark_zuckerberg-reuters_16_9_1631611243.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/facebookta-cifte-standart-kurallar-herkes-icin-farkli-isliyor-6648380/"]