AB Konseyinden yapılan açıklamada, "AB, Ukrayna'da istikrarı teşvik etmek için kredi şeklinde 1.2 milyar euro'luk acil bir makro-finansal yardım operasyonu sağlayacak. Kriz durumuna hızlı destek sağlanması ve Ukrayna'nın direncini güçlendirilmesi amaçlanıyor" denildi.

Söz konusu krizin Ukrayna ekonomisi üzerinde olumsuz etki yarattığını altı çizilen açıklamada, "Kalıcı güvenlik tehditleri şimdiden önemli bir sermaye çıkışını tetikledi. Ukrayna, artan jeopolitik belirsizlik ve bunun ekonomik durum üzerindeki etkisi nedeniyle uluslararası sermaye piyasalarına erişimini kaybediyor" ifadelerine yer verildi.

'RUSYA'YA HENÜZ YAPTIRIM UYGULANMAYACAK'

Öte yandan AB’nin henüz Rusya’ya yaptırım uygulamayacağı açıklandı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, birliğin bu yönde karar almasını beklediklerini söylerken, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, ancak zamanı gelince Rusya’ya yönelik yaptırım kararı alacaklarını belirtti.

[old_news_related_template title="ABD İstihbaratı: Putin'in Z Ordusu savaşa hazır" desc="Tüm dünyanı gözü kulağı Ukrayna sınırından gelecek haberlere çevrilmişken, ABD istihbarat raporları, Putin'in ordusunun savaşa hazır olduğunu belirten yeni belgeleri ortaya koydu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/21/iecrop/m6jl4qktkzmbbng4jyet4jmaju_16_9_1645437245.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/abd-istihbarati-putinin-z-ordusu-savasa-hazir-6965373/"]

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna hattında barış rüzgarları: Şimdi de Macron..." desc="Rusya ile Ukrayna arasında 2014 yılından beri devam eden gerilim bir savaşa doğru evrilirken, arka arkaya gelen açıklamalar uluslararası kamuoyuna umut oldu. Öte yandan Kremlin yönetimi de dikkat çekici açıklamalarda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/21/iecrop/macron-reuters_16_9_1645431571.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-hattinda-baris-ruzgarlari-simdi-de-macron-6965156/"]