Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken batı ülkelerinin Putin yanlısı oligarklara yaptırım uygulaması birçok milyarderi endişelendirdi. Avrupa ülkeleri Rus milyarderlerin yatlarına, konutlarına ve jetlerine el koyarken bazılarının banka hesapları da donduruldu.

 

Diğer oligarklara göre daha geç yaptırım uygulanan Chelsea'nin sahibi Roman Abromoviç de yatlarını yaptırımlardan kaçırmaya çalışan isimlerden biri. Dün lüks yatı Solaris'i Türkiye karasularına kaçırmayı başaran Abramoviç'in bir diğer lüks yatı Eclipse'in de Türkiye'ye geldiği duyuruldu.

Abramoviç'in yatı Solaris dün protesto gösterileriyle karşılanmıştı.


İngiliz haber ajansı Reuters, Abramoviç'in yatının Marmaris'e doğru ilerlediğini aktarırken, "Verilere göre Eclipse, Yunan adaları Girit ve Rodos'un güneydoğusundan geçerek Marmaris'in 3 kilometre açığında görülüyor" yorumuna yer verdi.

Abramoviç'in lüks yatı böyle görüntülendi. (Fotoğraf: Mustafa Sarıipek)


Bu sabah 163 metre uzunluğunda 1.2 milyar dolar değerindeki Eclipse isimli yat Akdeniz’den Marmaris’e geldi. Marmaris Limanı yakınlarına demirleyen ve içerisinde askeri füze savar sistemi olan mega yatta, iki helikopter pisti,  yüzme havuzu, SPA ve bir de mini-denizaltı var.

Abramoviç'in yatı 2012'de böyle görüntülenmişti. (Foto: Arşiv)


Yatta Abramoviç'in kaldığı bölümler tamamen zırhla kaplanırken, camları da kurşun geçirmez özelliğe sahip. Yaklaşık 80 personelin bulunduğu yatta lüks ekipmanlarının yanı sıra, en üst düzey teknolojik donanımlara da sahip olan mega teknede 'Anti Paparazzi' diye adlandırılan kızıl ötesi lazerlerle belli bir mesafeden objektiflerin hiçbir şekilde görüntü almamasını sağlayan bir teknoloji de bulunuyor.

Her iki teknede de Abramoviç'in olup olmadığının bilinmediğini aktaran haber ajansı, Abramoviç'in de geçen hafta Avrupa Birliği tarafından kara listeye alındığını hatırlattı.

Abramoviç geçen hafta özel jetiyle Tel-Aviv'den İstanbul'a gelmiş ve daha sonra Moskova'ya gitmişti. Abramoviç'in sözcüsü konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.