Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı bitirmek için devreye giren isimlerden biri de Almanya Başbakanı Olaf Scholz oldu. Scholz, Putin ile yaptığı görüşmenin detaylarını ülkenin çok okunan haftalık gazetelerinden Die Zeit ile paylaştı.

Uluslararası haber ajanslarının "son dakika" ibaresiyle servis ettiği açıklamalarda Scholz'un Putin'e doğrudan "Ukrayna'da biyolojik ya da kimyasal silah kullanmayın" uyarısında bulunduğu belirtildi.

Gazeteye konuşan Scholz, "Rusya'nın Ukrayna'nın bu tür silahlar geliştirdiği ve ABD'nin de bu tür silahlar kullanacağına dair iddiaların artmasıyla birlikte Putin'in kendisinin de bu tür silahlar kullanabileceği gibi bir izlenim oluştu. Bu sebeple ona çok net bir şekilde ve doğrudan, bu tür silahların kullanımının kabul edilemez ve affedilemez olduğunu söylemem çok önemliydi" dedi.
[old_news_related_template title="Bloomberg'den Erdoğan ve Macron hakkında çarpıcı yorum" desc="Son yıllarda Ankara-Paris hattında birçok konuda gerilim yaşansa da Rusya-Ukrayna savaşı konusunda arabuluculuk çabalarında Türkiye ve Fransa öne çıkmaya devam ediyor. ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg, kapsamlı bir analiz yazarak Erdoğan ve Macron'u mercek altına aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/23/iecrop/erdogan-depo_16_9_1648013335.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/bloombergden-erdogan-ve-macron-hakkinda-carpici-yorum-7027984/"]

[old_news_related_template title="NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Almanya kilit rol oynuyor" desc="NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 'Almanya, Ukrayna'ya askeri teçhizat, mali ve insani yardımda kilit rol oynuyor” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/17/iecrop/nato-almanya-iha_16_9_1647545692.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/nato-genel-sekreteri-stoltenberg-almanya-kilit-rol-oynuyor-7017791/"]