Belçika'nın güneyindeki Strepy-Bracquegnies bölgesinde pazar sabahı bir facia yaşandı... Bölgede düzenlenen bir karnaval için prova yapan bir gruba bir otomobil çarptı. Yetkililer ilk belirlemelere göre 6 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 10 kişinin de ağır olarak yaralandığını duyurdu.

Savcı Damien Verheyen, "Şu aşamada bu olayın bir terör saldırısı olduğunu gösteren hiçbir unsur yok" diyerek olayın bir terör saldırısı olmadığını söyledi.

Olayın yaşandığı bölgeye komşu olan La Louviere'nin belediye başkanı Jacques Gobert, "Geleneksel etkinlik öncesinde 150-200 kişi toplanmıştı ve enstrümanlarla birlikte kıyafetlerle her şey hazırdı. Fakat o sırada bir araç kalabalığın üzerine sürdü. Şoför daha sonra yoluna devam etti" dedi.

Yetkililer araçta bulunan iki kişinin daha sonra yakalandığını duyurdu. Bölgede yaşayan ve 30'lu yaşlarındaki kişilerin sicilinin temiz olduğu belirtildi.


[old_news_related_template title="Belçikalı ressamın 60 yıl önce yaptığı tablo 80 milyon dolara satıldı" desc="Sürrealist akımın en önemli ustalarından biri olan Belçikalı ressam René Magritte'in bir tablosu, Sotheby's'de 79,8 milyon dolara satılarak rekor kırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/03/iecrop/screenshot_2_16_9_1646308296.png" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/belcikali-ressamin-60-yil-once-yaptigi-tablo-80-milyon-dolara-satildi/"]