ABD ve İngiltere’nin ardından Kanada’da Rusya’ya yönelik yaptırım listesini genişletti. Kanada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kızları Katerina Vladimirovna Tikhonova ve Maria Vladimirovna Vorontsova ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un eşi Maria Aleksandrovna Lavrova da dahil toplam 14 Rus oligark ve aile üyesini yaptırım listesine ekledi.

Global Affairs Canada tarafından yapılan açıklamada, “Bu eylemler, Kanada'nın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ortaklarını Rus rejiminin Ukrayna'yı işgalindeki suç ortaklarından sorumlu tutmaktan vazgeçmeyeceğini gösteriyor" denildi.

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly ise yaptığı açıklamada, Rusya'nın şiddetine yanıt vermek ve Putin'i sorumlu tutmak için daha fazla önlem almaya devam edeceğinin sözünü vererek, Rusya’nın "suçlarının hesabını vereceğini" ve Rusya’ya "ağır maliyetler yüklemeye devam edileceğini" aktardı.

Yaptırım listesine alınan diğer isimler arasında, Rus milyarderler Petr Aven, Mikhail Fridman, Oleg Boyko ve Mikhail Gutseriev yer alıyor.

[old_news_related_template title="Rusya’dan yaptırımlara karşı ekonomiye milyarlarca dolarlık destek" desc="Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Batı tarafından Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımları hatırlatarak, söz konusu yaptırımların aşılması ve Rus ekonomisine destek amacıyla 2,5 trilyon rubleden (32,3 milyar dolar) fazla bir bütçe kullanacaklarını ifade etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/19/iecrop/ruble_16_9_1649424024_16_9_1650386447.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusyadan-yaptirimlara-karsi-ekonomiye-milyarlarca-dolarlik-destek-7084836/"]

[old_news_related_template title="Eski Kremlin yetkilisi ve Putin'e yakın isim Vladislav Avayev, hamile eşi ve kızı ile evinde ölü bulundu" desc="Rusya'nın önde gelen isimlerinden, bir dönem Kremlin'de üst düzey yöneticilik yapmış bir isim olan ve Putin'e yakınlığıyla bilinen multimilyoner Vladislav Avayev Moskova'daki evinde eşi ve kızıyla ölü bulundu. Polis, Rus milyonerin önce eşini ve 13 yaşındaki kızını öldürüp intihar etmiş olabileceği üzerinde dururken, bazı komşularına göre olay bir cinayet olabilirken, aldatma iddiaları da gündeme bomba gibi düştü. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/19/iecrop/fqoe3duxea4gb5d_16_9_1650369543.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/eski-kremlin-yetkilisi-ve-putine-yakin-isim-vladislav-avayev-hamile-esi-ve-kizi-ile-evinde-olu-bulundu-7084195/"]