Ukrayna işgali nedeniyle Rusya’ya tepkiler büyürken bu sabah arabasını Romanya’daki Rus Büyükelçiliği binasının ana kapısına süren bir kişi hayatını kaybettiği. Polis, Bükreş’te bir sürücünün arabasıyla elçilik binasının kapısına hızla çarptığını duyurdu. İtfaiye ekipleri, ön kısmı alevler içinde kalan aracı söndürmek için olay yerine gitti.

Emniyet yetkilileri olayın kaza olup olmadığının henüz netlik kazanmadığını duyurdu.

"KENDİNİ YAKTI" İDDİASI

Romanya'daki bazı yayın organları ise, adamın kapıya arabayla çarptıktan sonra üzerine benzin dökerek kendini yaktığını yazdı. Bazı kaynaklar da adamın taciz suçlamasıyla 15 yıl hapis cezası aldıktan sonra kasıtlı olarak kendini öldürdüğünü belirtti.

Adının Bogdan Draghici olduğu söylenen kişinin, sosyal medya hesabında sık sık Rusya’nın Ukrayna’daki saldırılarını eleştirdiği, bir mesajında da “Ben de Ukraynalıyım” dediği ifade ediliyor.

Avrupa’da Ukrayna’daki işgalin başlamasının ardından çok sayıda kentte Rus elçilikleri protesto gösterilerine sahne oldu.

Romanya, dün 10 Rus diplomatı “uluslararası kurallara uymadıkları” gerekçesiyle sınır dışı edeceğini duyurmuştu. İşgal sonrasında 200 binden fazla Ukraynalı Romanya’ya kaçarken, yaklaşık 80 bininin hala ülkede olduğu sanılıyor.

[old_news_related_template title="Avrupa’da Rus diplomatları sınır dışı eden ülke sayısı artıyor" desc="Ukrayna işgali nedeniyle Rus diplomatları sınır dışı etme kararı alan ülkelere İspanya da eklendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/05/iecrop/ispanya-reuters_16_9_1649162552.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/avrupada-rus-diplomatlari-sinir-disi-eden-ulke-sayisi-artiyor-7055776/"]