Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bugün (8 Şubat) bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir.

* Görüşmede, RF-Ukrayna gerginliği çerçevesindeki son gelişmeler gündeme gelmiş, Bakan Çavuşoğlu, RF ve Ukrayna arasında gerilimin diyalog yoluyla azaltılmasına yönelik girişimlerimiz hakkında muhatabına bilgi vermiştir.

* Görüşmede, Kuzey Suriye’deki gelişmeler de ele alınmış, Bakan Çavuşoğlu, PKK-YPG’nin Suriye’deki bölücü faaliyetlerine ve sivillere yönelik saldırılarına dikkat çekmiş ve bu terör örgütüne karşı mücadelemizin kararlılıkla süreceğini vurgulamıştır.

* Görüşmede, Kafkaslar'daki son gelişmeler ve Ermenistan’la devam eden normalleşme süreci de ele alınmıştır.  Bakan Çavuşoğlu, Blinken’ı 11-13 Mart tarihlerindeki Antalya Diplomasi Forumuna davet etmiştir. Blinken ayrıca, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Hanımefendi için geçmiş olsun dileklerini iletmiştir.

[old_news_related_template title="Biden: Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda NATO karşılık vermeye hazır" desc="ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi. Görüşme sonrası yaptığı açıklamada Biden, 'Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda NATO karşılık vermeye hazır' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/07/iecrop/biden-1_16_9_1644270307.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/biden-rusyanin-ukraynayi-isgal-etmesi-durumunda-nato-karsilik-vermeye-hazir-6938850/"]

[old_news_related_template title="Putin'den Ukrayna ve NATO açıklaması" desc="Rusya lideri Putin, 'NATO'nun eylem planında Rusya düşman olarak değerlendiriliyor' açıklamasını yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/07/iecrop/putin-2_16_9_1644272853.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/putinden-ukrayna-ve-nato-aciklamasi-6938862/"]