Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken NATO üyesi Slovakya'dan Ukrayna'ya destek geldi.

Slovakya, Sovyet yapımı S-300 hava savunma sisteminin Ukrayna'ya gönderildiğini açıkladı. Türkiye'nin de bir süre önce Rusya'dan satın aldığı S-400'lerin bir eski modeli olarak bilinen S-300'ler hava savaş uçaklarını ve havadan gelen saldırıları engelleyebilecek kapasitede.

Doğu Avrupa ülkesi Slovakya böylelikle, Ukrayna'ya gelişmiş silahlar ve sistemler sağlayan ilk NATO üyesi ülke oldu.

En gelişmiş hava savunma sistemlerinden biri olarak kabul edilen ve Slovakya, Bulgaristan ve Yunanistan'da da bulunan S-300 hava savunma sistemi ile ilgili açıklama yapan Slovakya Başbakanı Eduard Heger, Ukrayna'ya bu silahların gönderildiğini aktardı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, savaşın başladığı günden beri hem NATO'dan hem de NATO üyesi ülkelerden destek talep etmiş ve NATO'yu yavaş hareket etmekle suçlamıştı.

[old_news_related_template title="Finlandiya'nın NATO üyeliğine başvurmaya hazırlandığı iddiası: Rus yetkililer tehdit etti" desc="Bir süredir Rusya'nın NATO'ya katılımı konusunda uyarılarda bulunduğu İskandinav ülkelerinden Finlandiya'nın, ittifaka katılım için hazırlık yaptığı iddia edildi. Finlandiya Eski Başbakanı konuyla ilgili açıklama yaptı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/08/iecrop/indir-12_16_9_1649422497.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/finlandiyanin-nato-uyeligine-basvurmaya-hazirlandigi-iddiasi-rus-yetkililer-tehdit-etti-7062411/"]

[old_news_related_template title="NATO'dan Rusya-Ukrayna savaşı açıklaması: Yıllarca sürebilir, çok daha fazlasına hazırlanmalıyız" desc="NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'daki savaşa yönelik, 'Bu savaş aylarca, yıllarca sürebilir. Bu nedenle çok daha fazlasına hazırlanmamız gerekiyor' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/07/iecrop/stoltenberg-iha_16_9_1649341659.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/natodan-rusya-ukrayna-savasi-aciklamasi-yillarca-surebilir-cok-daha-fazlasina-hazirlanmaliyiz-7060582/"]