İsrail polisi bu sabah Kudüs’teki Mescid-i Aksa'ya yeni bir baskın düzenledi. Mescid-i Aksa'nın avlusunda toplanan Filistinlilerle İsrail polisi arasında çıkan çatışmalarda 31 Filistinlinin ve bir İsrail polisinin yaralandığı bildirildi. Olaylarda en az bir Filistinli gözaltına alındı.

Kızılhaç yetkilileri, yaralanan Filistinlilerden 14’ünün hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Bölgede son dönemde tansiyon hızla yükseliyor. İsrail, ülkede yaşanan saldırılar sonrasında Batı Şeria’da operasyon başlatmış ve 10’dan fazla Filistinli hayatını kaybetmişti. İsrail polisinin geçen cuma Mescid-i Aksa'ya sabah namazının ardından düzenlediği baskında da 150’den fazla Filistinli yaralanmış, çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Bu arada İsrail, hafta içinde Gazze’den atılan roketlere yanıt olarak iki defa Gazze’yi vurmuştu.

[old_news_related_template title="Tansiyon yükseliyor... İsrail Gazze'yi bir kez daha vurdu" desc="Kudüs’te büyüyen tansiyon, İsrail-Gazze hattında da gerilimi artırıyor. İsrail, topraklarına yönelik roketlere misilleme olarak Gazze’yi bir hafta içinde ikinci defa vurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/21/iecrop/israil2-reuters_16_9_1650521276.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/tansiyon-yukseliyor-israil-gazzeyi-bir-kez-daha-vurdu-7087359/"]